Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

MacWet All Grip, No Slip Handschoenen Review

De winter komt er weer aan en dat biedt kansen voor (landschaps)fotografen. Een prachtig landschap kan helemaal betoverend worden met een vers laagje sneeuw. Als de temperaturen dalen, betekent dat echter ook dat je als fotograaf kunt kiezen: bevroren knokkels en afgestorven vingertoppen of proberen om je camera te bedienen met handschoenen aan. Dat tweede was voor mij nooit een succes, want vaak heb je weinig grip en met dikke handschoenen houd je ook maar weinig gevoel over waardoor knoppen op de tast vinden moeilijk is. Meestal gooide ik mijn normale handschoenen daarom maar weer snel uit, en nam ik de koude handen op de koop toe.

Er is echter een oplossing: MacWet handschoenen. MacWet handschoenen zijn van origine ontworpen voor gebruik in de (water)sport. Het marketingmotto van MacWet is ‘all grip, no slip’, waarbij de gebruikte materialen zorgen voor goede grip, ongeacht of je ze droog of nat gebruikt. Ook hebben de handschoenen een sterk warmte-regulerend effect, waardoor je handen comfortabel warm blijven maar nooit oververhit en zweterig worden. Deze sportieve handschoenen blijken door hun ontwerp ook uitermate goed geschikt voor fotografen die in de winter wat meer warmte nodig hebben.

MacWet all grip, no slip handschoenen

MacWet handschoenen, ideaal voor fotografie!

MacWet handschoenen nader bekeken

De MacWet handschoenen zijn uitgevoerd met een lange of korte manchet die net boven de pols sluit. De manchet is voorzien van een elastische band met een klittenbandsluiting. Daardoor sluiten de handschoenen goed aan en eindigt de manchet comfortabel in de mouw van je jas waardoor kou geen kans krijgt. De Climatec uitvoering van de handschoenen is aan de bovenkant met fleece gevoerd. De voering is dun, maar isoleert goed. De binnenkant van de handschoenen is gemaakt van een materiaal dat het meeste weg heeft van dun en bijzonder soepel suède leer, het oppervlak voelt zacht als velours. Dit materiaal geeft je door de structuur uitstekende grip en doordat het erg dun is zit het ook erg comfortabel.

De MacWet handschoen sluit met klittenband om de pols.

De MacWet handschoen sluit met klittenband om de pols.

De handschoenen zijn verkrijgbaar in 2 kleuren, zwart en groen. De groene variant is ook prima geschikt voor natuurfotografen aangezien het een gedekte kleur is. Wat ook opvalt, is dat de handschoenen in maar liefst 10 maten te krijgen zijn. De maat is gebaseerd op de breedte van je hand ter hoogte van de knokkels en de maten lopen per halve centimeter op.

Comfortabel in gebruik

De MacWet handschoenen zijn erg comfortabel in het gebruik. Als je de handschoen aantrekt, voelt deze in het begin niet warm aan. Dat komt door het sterke warmte-regulerende effect van de handschoenen, dat vooral veroorzaakt wordt door het materiaal aan de binnenkant van de handschoen. Daardoor blijven je handen continu comfortabel warm, maar krijg je nooit oververhitte zweethanden, zoals je soms van gevoerde handschoenen krijgt.

Door het dunne materiaal aan de binnenkant van de handschoenen houd je veel gevoel in je vingers over. Daardoor lukt het prima om de bedieningselementen op je camera op de tast te vinden en de camera te bedienen. Ook de twee-fase-functie (scherpstellen en afdrukken) van je sluiterknop is prima te bedienen met de MacWet handschoenen aan, wat mij met gevoerde handschoenen aan nooit lukte. Het materiaal biedt, zoals beloofd, ook erg veel grip. Zoals gezegd lijkt het een beetje op suède, wat voldoende stroef is en prima grip geeft op het metaal, kunststof en rubber waar je camera mee afgewerkt is. Ik heb de handschoenen ook nat gemaakt om te testen hoe de grip dan is en de stelling van MacWet dat ze ook nat goede grip bieden blijkt helemaal waar! (Overigens is het niet aan te raden om je camera te bedienen met natte handschoenen).

Doordat er zo veel maten beschikbaar zijn, zou iedereen in staat moeten zijn om de juiste handschoen te vinden. Het goed opmeten van je handen is overigens wel van belang. Ik heb de handschoenen getest in maat 9.5, maar mijn handen zijn maar 9 cm breed. Daardoor zit de handschoen iets te ruim rondom de palm van mijn hand en houd ik een klein beetje ruimte over bij mijn duimen. De handschoenen zitten nog steeds goed, maar het beste comfort behaal je met de juiste maat.

MacWet: Kies de juiste maat

De juiste maat van MacWet kiezen is belangrijk!

Conclusie: een aanrader

De MacWet handschoenen zijn weliswaar ontwikkeld voor de (water)sport, maar ook als fotograaf kun je hier veel plezier aan beleven. De handschoenen zitten erg comfortabel en houden je handen lekker op temperatuur, zonder overdadig warm te zijn. Doordat de handschoenen van dunne materialen gemaakt zijn, houd je veel gevoel en heb je goede grip. Daardoor kun je ook met handschoenen aan nog lekker fotograferen en hoef je om de kou niet meer thuis te blijven.

Over Rick Roeven

Gastblogger Rick Roeven is al 15 jaar fervent amateurfotograaf en een gadget-lover. Hij schrijft op onze blog over camera’s, lenzen en accessoires. Kenmerkend voor zijn schrijfstijl is zijn dagelijkse ervaring met de apparatuur. Op ricksreviews.org kun je zijn blogposts ook in het Engels lezen.

Geef een reactie