Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

NIEUW: Nissin i60A TTL reportageflitser

Onlangs heeft Nissin aangekondigd in de eerste helft van dit jaar een nieuwe flitser op de markt te brengen: de Nissin i60A! Een zeer compacte reportageflitser die TTL werkt op alle dslr- en systeemcamera's van Nikon, Canon, Sony, Fuji én op systeemcamera's van Panasonic en Olympus met het micro four-thirds systeem! De flitser heeft richtgetal 60 en een zoomkop van 24-200mm.

Over de Nissin i60A camera flitser

De compacte Nissin i60A reportageflitser is de uitgebreidere grote broer van de bekende Nissin i40. Deze hoogwaardige systeemflitser is een eenvoudig bruikbare TTL-flitser met richtgetal 60 (100ISO, 200mm) en een zoomkop van 24mm tot 200mm. Nissin heeft de i60A opsteekflitser uitgerust met het Nissin NAS (Nissin Air System) radiografische TTL-flitssysteem waarmee je tot een afstand van 30 meter je flitser volledig TTL kunt aansturen.

Dit maakt de Nissin i60 tot de ideale reportageflitser.

 • Richtgetal 60 bij 100 ISO en 200mm, een kleine krachtpatser dus!
 • Lichtgewicht flitser, hij weegt slechts 300 gram (zonder batterijen)
 • Ingebouwd NAS 2.4GHz radio voor draadloos flitsen op afstand.
 • High-speed synchronisatie tot 1/8000sec.
 • Zoomkop van 28mm tot en met 200mm, flitsen met je teleobjectief.
 • Een afmeting van slechts 112 x 73 x 98mm, hij past zo in je broekzak.
 • Aansluiting voor een externe power-pack zodat je de hele dag kan flitsen.
 • En geschikt voor alle grote cameramerken, Nikon, Canon, Sony, Fuji én voor de systeemcamera's van Panasonic en Olympus met het micro four-thirds systeem!

Nissin Air System TTL-systeem

De i60A is geschikt voor het gebruik van de Nissin Air System radiografische TTL-flitssturing. Het gebruik van de i60A met de NAS-functie maakt het gemakkelijk om te werken met geavanceerde meervoudige draadloze flitsbelichting, op dezelfde manier als met normale TTL-flitssystemen. Zodra de i60A is verbonden met NAS worden alle functies direct door de NAS Master gecontroleerd. Je hoeft als gebruiker alleen een van de drie groepen op de i60A te selecteren en een van de acht kanalen te kiezen. De aansturing gebeurt met de Nissin Air 1 Commander Unit. Ook kan er gewerkt worden in combinatie met originele flitsers die radiografisch TTL ondersteunen.

De Nissin i60A is compatibel met het NAS-systeem

De Nissin i60A is compatibel met het NAS-systeem

Geschikt voor Nikon, Canon, Sony, 4/3 en Fuji systeemcamera's

De Nissin i60A werkt TTL op alle spiegelreflexcamera's van Nikon, Canon, Sony, Fuji en op systeemcamera's met het fourthirds systeem. Bij gebruik van de Nissin Air 1 Commander is het met al deze merken ook mogelijk om draadloos TTL te flitsen. Uiteraard ondersteunt de i60A ook high-speed flitssynchronisatie. Afhankelijk van het model camera zelfs tot en met 1/8000 sec. Hiermee heeft de Nissin i60A eigenlijk dezelfde functies als de grotere Nissin Di700A. Dankzij de razendsnelle recycletijd van 0,1 tot 4 seconden is deze functie zeer goed bruikbaar voor het vastleggen van actie en snel bewegende onderwerpen.

Bekijk de Nissin i60A

Reportageflitser met overzichtelijk display

De Nissin i60A is uitgerust met een overzichtelijk LCD-display waarop alle instellingen getoond worden, onder andere het bereik en het ingestelde vermogen. Met behulp van de bekende instelwielen kies je de gewenste functies en instellingen, die vervolgens getoond worden in het display.

De Nissin i60A heeft als handige extra functie voor videofilmers een ingebouwd LED videolicht, waarmee het mogelijk is om in 9 verschillende sterkten je onderwerp uit te lichten tijdens het filmen met een spiegelreflexcamera of systeemcamera. Op een verse set van 4 AA-batterijen is het mogelijk om de LED videolamp tot maar liefst 3,5 uur te gebruiken. Indien gewenst kan er een extern powerpack aangesloten worden voor nog meer stroom.

De Nissin i60A is een zeer compacte flitser

De Nissin i60A is een zeer compacte flitser

Compacte Reportageflitser

De Nissin i60A is, net als de i40 ,vormgegeven met de nadruk op compactheid. Met zijn afmetingen van 112 x 73 x 98mm (HxBxD) en een gewicht van slechts 300 gram is dit een ideale compacte flitser voor je camera. Om het werken met groothoekobjectieven te ondersteunen heeft Nissin een uitschuifbare diffusor ingebouwd in de flitskop om ook 16mm uit te kunnen lichten. Een losse softbox zorgt dat schaduwen verzacht worden en het flitslicht meer indirect op het onderwerp valt.

De zoomkop kan bovendien 90° naar boven gekanteld worden en horizontaal kan de flitskop 180° gedraaid worden om te kunnen bouncen. Ideaal voor close-ups en portretfotografie. Simpeler dan de Nissin i60 wordt professioneel flitsen niet!

Onafhankelijke Japanse flitserfabrikant

De onafhankelijke Japanse flitserfabrikant Nissin is een welbekende speler op de markt van camera-systeemflitsers voor spiegelreflexcamera en systeemcamera. Nissin heeft een kwaliteitsnaam hoog te houden als leverancier van hoogwaardige TTL-flitsers en ringflitsers, wat bevestigd wordt door het recent winnen van een TIPA Award 2014 voor "Best Portable Lighting System" voor de Nissin i40.

2 gedachten over “NIEUW: Nissin i60A TTL reportageflitser”

 • Hr,

  Ik vindt dit een zeer interessante flitser om erbij te hebben , maar vooral als reportage flitser.
  Maar kan hij ook prijs technisch mee.

  Gr, K Lamberts

  Reageren
  • Beste heer Lamberts,
   De voorlopige adviesprijs van deze flitser is €329,-.
   Met vriendelijke groet,
   Chiara
   Degreef & Partner

   Reageren
Geef een reactie