Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Nieuw: PolarPro Quartzline camera lensfilters

PolarPro introduceert een nieuwe standaard op het gebied van camera lensfilters; de Quartzline serie! Wij vertellen je graag alles over deze hoogwaardige kwartsglas filters. PolarPro is al een tijdje bekend vanwege hun filters en accessoires voor GoPro actioncams en drones. Onlangs voegde het innovatieve merk een mooie filterserie voor smartphones toe aan hun assortiment en nu is het tijd voor een nieuwe, waardevolle aanvulling; hoogwaardige lensfilters voor je spiegelreflex- of systeemcamera. We stellen je graag voor aan de PolarPro Quartzline Filter Series!

Camera lensfilters van hoge kwaliteit

De nieuwe filterlijn van PolarPro bestaat op dit moment uit ND filters, Polarisatiefilters, ND/Pol filters en UV-filters. Ieder met een eigen specialiteit, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: de PolarPro Quartzline filters zijn van hoge kwaliteit. Dit is onder andere te danken aan het 99,9% pure kwartsglas, de robuuste messing vatting en de 16-laagse multicoating.

Wat maakt de Quartzline camerafilters zo betrouwbaar?

De PolarPro Quartzline filters zijn te vertrouwen, ook in de meest extreme omstandigheden. Zo zijn ze zeer temperatuur bestendig: hun spanningspunt ligt namelijk rond de 1100 graden Celsius. Kenmerkend aan het Quartzline filterglas is verder dat dit over een zeer lage brekingsindex (slechts 1,46) beschikt, waardoor het licht zo recht mogelijk op de sensor valt. Uiteindelijk zorgt dit voor een optimale scherpte in je beelden. Een PolarPro Quartzline filter is geschikt voor vrijwel alle spiegelreflex en systeemcamera's. Ook voor de 'grote jongens', omdat ze compatible zijn met sensoren tot maar liefst 100 megapixels.

Polarpro Quartzline Glas

Wat is het voordeel van kwartsglas in lensfilters?

In bovenstaande afbeelding wordt het PolarPro Quartzline Kwartsglas vergeleken met andere materialen; B270 glas -dat regelmatig gebruikt wordt in lensfilters-,  en plastic. Hier zie je duidelijk dat het kwartsglas op het gebied van breking, reflectie en temperatuurbestendigheid beduidend hoger scoort.

Wat is het effect van de 16-laagse multicoating?

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van ND- polarisatie- of uv filters is dat er vrij snel een wat vertekend kleurbeeld ontstaat. Bij het gebruik van dergelijke filters komt het regelmatig voor dat de kleuren wat neigen naar een groenige, of juist meer magenta tint. Bijzonder aan de PolarPro Quartzline filters is dat deze op het gebied van kleurweergave geen verschil tonen ten opzichte van de beelden die geschoten zijn zonder lensfilter. Je kunt er dus vanuit gaan dat de kleuren in jouw beelden, ook tijdens het gebruik van een Quartzline filter, levensecht worden weergegeven.
Hoe dat komt? Het kwartsglas lenselement is voorzien van een 16-laagse multicoating. Deze coatings zorgen voor een optimale kras- water- en vetbestendigheid, voorkoming van reflecties, maar dus ook voor een uiterst neutrale kleurweergave!

Polarpro Quartzline Filter Coatings

Wat is het voordeel van een messing filtervatting?

Nog een 'filter probleempje'; het gebeurt regelmatig dat filters vast blijven zitten op het objectief, waardoor je ze er niet meer af krijgt. Dit komt voor als je ze niet precies recht op de lens draait, waardoor de schroefdraad dan beschadigt. Ook hier heeft PolarPro aan gedacht: De Quartzline filters zijn voorzien van een stevige messing filtervatting, waardoor het filter makkelijk te bevestigen én te verwijderen is. Naast het praktische voordeel biedt deze goudkleurige messing vatting een mooie, chique uitstraling. Mocht het onverhoopt toch nodig zijn, dan heb je op de PolarPro Quartzline filters een levenslange garantie.

Mooie en zichtbare kwaliteit

Wellicht niet zo belangrijk als bovengenoemde punten, maar een ander mooi pluspunt is de look van de PolarPro Quartzline filters. Elk Quartzline filter is voorzien van een goudkleurige, messing filterring en een matzwarte afwerking. De filters worden geleverd in een chique case, die tevens dienst doet als bescherming. Wil je meer dan één filter meenemen? Dat kan in de handige, optionele Quartzline Kanga Filter Case, die beschikbaar is voor 3 filters, of voor 6 filters.

PolarPro Quartzline lensfilters voor spiegelreflex en systeemcamera

Elk filter uit de PolarPro Quartzline Serie heeft een luxe en chique uitstraling.

Kan ik de Quartzline filters ook gebruiken voor afwijkende filtermaten?

PolarPro is begonnen met het ontwikkelen van filters voor de meest gangbare filtermaten. Heeft jouw lens een andere filtermaat? Geen paniek! Wellicht kun je het filter toch matchen met je objectief door gebruik te maken van één van de Quartzline Step-Up ringen. Een kleine tip; kies altijd een filter dat een grotere filtermaat heeft dan je objectief. Pak je een kleinere filter, dan wordt dat zichtbaar in je beelden, omdat het voor het objectiefglas komt.

Unieke combinatie ND/Polarisatie lensfilter

We hebben het nog niet eerder gezien; een combinatie tussen een grijs- en polarisatiefilter. Heel handig, want nu hoef je slechts één filter aan te schaffen, dat beide functies vervult. Deze combinatie wordt veel gebruikt bij het vastleggen van landschappen.

PolarPro Quartzline ND filters vergelijkingsfoto's

Wat is nu precies het effect van een Quartzline ND of polarisatiefilter? Onderstaande foto's geven een duidelijk beeld.

PolarPro Quartzline lensfilters voor spiegelreflex en systeemcamera

In deze foto is gebruik gemaakt (rechts) van een Quartzline ND1000 grijsfilter. Dit filter wordt veelal gebruikt om beweging vast te leggen; zoals hier de beweging van het water.

PolarPro Quartzline lensfilters voor spiegelreflex en systeemcamera

Hier zie je het effect (rechts) van het gebruik van een Quartzline Polarisatiefilter.

 

 

Geef een reactie