Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Op zoek naar echt waterdichte koffers?

Er bestaan foto's van een kano met een Peli case op sleeptouw, ergens op de arctische oceaan. Ook bestaan er foto's van met Peli cases beladen yaks in de bergen van de Karakoram. En van kamelen met Peli cases in de Sahara . Die foto's zijn echt en dat is niet voor niets, want de Peli waterdichte koffers zijn gemaakt om de meest extreme omstandigheden te weerstaan.

Extreme omstandigheden

Peli case Waterdichte koffers

Als je een foto ziet van een Peli case die gemarteld wordt onder extreme omstandigheden is die foto doorgaans echt!

Als je een foto ziet van een Peli case die gemarteld wordt onder extreme omstandigheden is die foto doorgaans echt. Vaak gemaakt als bewijs dat Peli cases echt bestand zijn tegen zware belasting, soms gemaakt om te illustreren dat iemand er weer eens niet in geslaagd is om een Peli case te slopen. Af en toe staan ze ook gewoon per ongeluk op de foto. Gewoon, omdat Peli cases zozeer bij ruig werk horen dat je ze haast niet kunt missen. Zo zijn ze onder andere in gebruik bij het Amerikaanse leger, bij Himalaya-expedities en bij natuurfotografen die de uiteinden van de wereld opzoeken.

Een garage in Californië

Peli Case waterdichte koffer

Gegarandeerd zijn van bescherming voor je apparatuur. Of dat nu computers zijn, communicatieapparatuur of fotospullen.

Toen Dave Parker in 1976 in zijn garage in Californië begon met het produceren van Peli cases was dat de start van een succesverhaal. Parker was een enthousiaste scubaduiker en merkte dat er grote behoefte bestond aan echt waterdichte koffers en zaklantaarns. Na de nodige trial-and-error patenteerde Parker "Pelican Float" en was Pelican products een feit. Deze waterdichte koffers zijn nu nog steeds een begrip en dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat iedereen die een water-, stof- en schokbestendige koffer zoekt vanzelf bij Peli cases uitkomt: leger, politie, ruimtevaart, de entertainment industrie, avonturiers en particulieren weten dat ze met deze koffers gegarandeerd zijn van bescherming voor hun apparatuur. Of dat nou computers zijn, communicatieapparatuur of fotospullen.

De hoogste kwaliteitsnormen

Een Peli case voldoet namelijk aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dat is vastgelegd in een reeks certificaten en goedkeuringen. Onder andere STANAG 4280, IP67 en Def Stan 81-41, maar ook normeringen van het Amerikaanse leger, de Air Transport Assiociation en de NATO. Een Peli case is dan ook oerdegelijk. De waterdichte koffers zijn gemaakt van polypropyleen-copolymeer en dit zeer sterke en flexibele materiaal heeft een extreme schokbestendigheid. De dikke wandconstructie heeft een aanzienlijke hogere sterkte/gewicht-verhouding dan conventionele spuitgiet-constructies. Daardoor is een Peli case niet alleen sterk maar ook relatief licht. De kenmerkende dubbele ribben op het oppervlak van de waterdichte koffer zorgen voor extra bescherming tegen stoten en beschermen tegelijkertijd de scharnieren en sluitingen. Voor de scharnieren, sloten en handgrepen gebruikt Peli roestvrijstalen pinnen om corrosie te voorkomen en ook de hangslotbeschermers zijn versterkt met roestvrij staal. Dat betekent Robuustheid met een hoofdletter R!

O-ringen tegen stof en vocht

Pelicase waterdichte en stofdichte koffers

Alle Peli cases koffers zijn voorzien van O-ringen om ze stof- en waterdicht te maken. © Luis Heras

Alle Peli cases zijn voorzien van O-ringen om ze stof- en waterdicht te maken. Bovendien blijven de koffers drijven en zijn ze zeewaterbestendig én drukbestendig. Door de toepassing van een speciaal, automatisch drukventiel blijven vocht en stof buiten maar kan lucht vrij circuleren. Daardoor wordt het gevaar van vacuüm-lock voorkomen. Met de handige en degelijke sluitingen is een Peli-koffer eenvoudig te openen en je pakt hem veilig en zeker op aan de grote, met rubber beklede, neerklapbare handgrepen.

Fabrikant van 's werelds sterkste beschermingskoffers

Peli heeft ondertussen al meer dan 30 jaar een reputatie op te houden als fabrikant van de sterkste waterdichte koffers ter wereld. En om het even duidelijk te stellen: Peli heeft deze categorie uitgevonden! Peli cases zijn uit helikopters gegooid in Irak, achter kano's aangesleept door Noorse Fjorden en overreden door terreinauto's in Afrika. Met in alle gevallen als resultaat slechts een paar krassen aan de buitenkant en een volledig ongeschonden inhoud: minimale sporen van heftig misbruik. En daar zijn Peli cases ook voor bedoeld: belangrijke spullen van A naar B vervoeren zonder dat er iets kapot gaat.

Meer informatie over de Peli case waterdichte koffers kunt u hier vinden!

Geef een reactie