Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Peli Air 1535 Rolkoffer - De beste case voor sportfotografie

Sportfotografen werken onder allerlei weersomstandigheden: regenbuien, windvlagen of een sneeuwbuitje, het maakt niet uit. De apparatuur moet dan goed beschermd zijn. Bij het maken van de foto’s op het sportveld nemen ze het liefste een zo laag mogelijk standpunt in om foto’s te maken. De Peli Air 1535 rolkoffer is uitermate geschikt om deze twee wensen te vervullen.


Peli Air ervaringen van Cees van Hoogdalem en Gerrit van Keulen

Allround sportfotografen


Ajax speler aan de bal

Deel 1. De allround sportfotograaf.

Zowel Cees als Gerrit werkten voor Voetbal International, een populair voetbaltijdschrift dat al bestaat sinds augustus 1965. Ook heeft Cees bijvoorbeeld vele sportevenementen in Nederland en in het buitenland bij mogen wonen. Het portfolio bevat hoogtepunten zoals het fotograferen van meerdere WK’s; EK’s en NK’s in verschillende sportdisciplines. Momenteel zijn beide heren veelal langs de zijlijn van verschillende sportevenementen te vinden. Met 25 jaar in het vak constateer je als sportfotograaf dat er toch een groot aantal cameratassen en trolleys doorheen zijn gejaagd.

Ondanks dat sportfotografen een breed arsenaal aan fotoapparatuur bezitten, nemen ze toch het liefst zo min mogelijk mee. Om noodzakelijke body’s en lenzen veilig mee te nemen vinden ze de Peli Air 1535 rolkoffer met foam interieur een prima oplossing. Als je het ene na het andere sportevenement bezoekt dan is het toch wel fijn om een niet al te grote, zware cameratas of koffer te hebben. Zeker koffers zijn vaak te groot, te lomp of simpelweg te zwaar om je soepel door het sportlandschap te bewegen. De originele Peli camerakoffers zijn dan ook een tikkeltje aan de zware kant voor een sportfotograaf. De Peli Air 1535 koffer is daarentegen vergeleken met de eerdere Pelicase modellen maar liefst 40% lichter. Eenmaal gewend aan een Peli Air koffer kun je hem niet meer missen: zo licht en tevens kun je er comfortabel op zitten achter elke boarding.

Lees meer over de Peli™ Air 1535 Foam

Achter de boarding sportfotograaf

Deel 2. Achter de boarding.

Mede door de coronacrisis hebben er wat veranderingen voor sportfotografen plaatsgevonden. Zo is het bijna nergens meer toegestaan om naast de zijlijn op het veld te zitten. Vanaf deze positie kon je mooi laag bij de grond foto’s schieten. Nu moeten de sportfotografen achter de boarding van het veld plaatsnemen. In Nederland is de boarding bij sommige sportvelden aardig hoog. Ook hier komt de Peli Air 1535 camerakoffer erg goed van pas, omdat de koffer namelijk sterk genoeg is om op te zitten. Met de rechtopstaande koffer kun je zelfs bij een hoge boarding een soort van “comfortabel” zitten/leunen op de koffer. Dat is een geheel andere ervaring als je bedenkt dat een zachte trolley enkel onhandig wordt als je uitgepakt op het veld zit.

Hazewindhond racehond

Deel 3. Hondenraces.

Voor sommige sportfotografen heeft de coronacrisis meer veranderd toen het professionele voetbal een tijdje stil lag. Zo kwam bij Cees zijn oude liefde om de hoek kijken: het fotograferen van racehonden. Eerder liep hij op de renbaan met een zware fototas en een krukje. Dat is niet ideaal als een racebaan zo’n 420 meter lang is en je steeds opnieuw positie moet innemen. Ook Gerrit is van de partij om foto’s van bijvoorbeeld de sprintende hazewindhonden te maken. Krukjes zijn niet meer nodig, ze kunnen gemakkelijk op hun Peli Air koffer zitten. Ook zichzelf behendig achter de omheining verplaatsen gaat een stukje sneller als je weet dat je apparatuur veilig in de koffer zit. Peli cases zijn immers zowel licht als super sterk!

Hondenraces
Inhoud koffer Peli Air

Deel 4. Apparatuur.

Vroeger waren fotocamera’s lomp en loodzwaar. In 25 jaar is er veel veranderd, zo zijn nieuwe camera’s gelukkig een stuk compacter en lichter. Deze, in verhouding met vroeger, compacte camera’s zijn ideaal om in de Peli Air 1535 camerakoffer te vervoeren. De Peli Air 1535 is met buitenmaten van 55.8 x 35.5 x 22.8 cm niet een erg grote koffer. Dat is niet erg, want om mobiel te blijven neem je zo min mogelijk cameraspullen mee. Enkel het noodzakelijke gaat mee naar het sportveld, anders moet je er maar steeds mee sjouwen. Met het Pick 'N Pluck schuim (met voorgesneden blokjes) kun je snel en eenvoudig het interieur van de camera koffer op maat maken. Zo neemt Cees bijvoorbeeld twee camera’s (Canon EOS-1D X Mk II) met 500mm lens mee. Ook neemt hij twee korte lenzen mee, twee zenders en vier reserve accu’s. Zijn gehele camerakit past ruimschoots en netjes in de Peli Air 1535 camerakoffer.

Lees meer over de Peli™ Air 1535 Foam

Kenmerken van de Peli Air 1535 Foam

  • Binnenmaten: 51.8 x 28.4 x 18.3 cm
  • Buitenmaten: 55.8 x 35.5 x 22.8 cm

  • Pick 'N Pluck schuim;
  • Schok- en stofbestendig;
  • Roestvrijstalen sluitingsbeschermers;
  • Rubber gevormde handvaten;
  • Stevige rolwieltjes;
  • Levenslange garantie.
Peli Air 1535 camerakoffer

All trademarks are registered and/or unregistered trademarks of Peli Products, S.L.U., its parent, subsidiaries and/or affiliates.