Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Peli Air Cases: De lichtste onverwoestbare camera koffers

Onverwoestbaar en toch licht in gewicht; de Peli Air koffers zijn maar liefst 40% lichter dan de reguliere Peli koffers, maar zeker niet minder sterk. Voor gebruik in een stedelijke omgeving of een wandeltochtje in de Nederlandse natuur kun je jouw fotocamera prima in een (eenvoudige) cameratas meenemen. Het wordt anders als je een avontuurlijke vliegvakantie boekt naar een gebied met een prachtige, woeste natuur. Het begint al bij het inchecken: als je een wat zwaardere foto-uitrusting hebt, wordt die in veel gevallen niet als handbagage geaccepteerd. Je kostbare apparatuur is dan overgeleverd aan de behandeling (en het humeur) van het bagagepersoneel op de vliegvelden. Op de plaats van bestemming zijn de omstandigheden ook niet altijd zoals we dat in westerse landen gewend zijn. Vocht, stof, zand en ruw gebruik zijn maar een paar van de problemen die je tegen kunt komen. Wanneer je een tocht op zee maakt, kom je vergelijkbare problemen tegen. Gebruik van een Peli koffer is dan de oplossing! Deze camerakoffers zijn namelijk ontzettend sterk, waterdicht en onverwoestbaar! Zijn zulke koffers dan niet zwaar en onhandig? Nee, dat waren ze al niet, maar de nieuwe Peli Air koffers zijn ook nog eens tot 40 % lichter!

De Peli Air koffer zijn tot 40% lichter dan de originele Peli cases.

De Peli Air koffer zijn tot 40% lichter dan de originele Peli cases.

Peli Air: Lichtgewicht camerakoffer met ultieme bescherming

Het is Peli gelukt om met behoud van alle unieke eigenschappen die je van Peli kent het gewicht van Peli koffers te verlagen, met als resultaat de Peli Air serie. De eerste van die eigenschappen is de onovertroffen bescherming van de inhoud. Misschien heb je op YouTube wel eens filmpjes van Peli koffers voorbij zien komen. Je ziet dan bijvoorbeeld dat iemand een met rauwe eieren gevulde Peli koffer van een paar meter hoogte laat vallen, er met een auto overheen rijdt of 'm in zee gooit, om maar enkele voorbeelden te noemen. De koffers zelf lopen wel eens een krasje op, maar de inhoud is steeds intact.

Een waterdichte en drijvende koffer

Bovendien zijn de Peli Air koffers net zo waterdicht als de andere beproefde Peli koffers. Door toepassing van een O-ring rondom de sluiting kan er geen vocht binnendringen. De koffers hebben een groot drijfvermogen, bij het kleinste model (de Peli Air 1485) is dat bijvoorbeeld 18,6 kilo en bij de grootste koffer (de Peli Air 1615) is het zelfs 76,7 kilo. Het is dus een hele klus om een Peli Air koffer onder water te duwen, maar Peli heeft de Air koffers zo ontworpen dat ze toch een half uur onder water kunnen overleven, mocht het je lukken!

De Peli Air 1525 waterdichte flightcase: dit past erin!

De Peli Air 1525 waterdichte flightcase: dit past erin!

Ingenieus drukventiel voorkomt vacuüm

Ondanks de waterdichte eigenschappen kan lucht door toepassing van een ingenieus automatisch werkend drukventiel vrij circuleren. Het voordeel hiervan is dat er nooit een zogenaamd vacuüm-lock, oftewel onderdruk, kan ontstaan, zodat je de koffer altijd gemakkelijk kan openen. Een vacuüm-lock kan bijvoorbeeld ontstaan door temperatuurverschillen en tijdens een vliegreis, waardoor je koffer dicht gezogen wordt. Best vervelend wanneer je snel met fotograferen wilt beginnen! En over het openen van de koffer gesproken; de tweestaps sluitingen zijn extra zwaar uitgevoerd, waardoor de koffer nooit onbedoeld open kan gaan, maar wel open blijft staan zonder dat je het deksel tegen hoeft te houden.

Extra comfortabele handgreep en extreem laag gewicht

Hoe kan de koffer dan toch zo licht zijn? Peli heeft een materiaal – HPX² polymeer – ontwikkeld dat net zo sterk, maar veel lichter is dan conventioneel polymeer. Belangrijke elementen hebben een honingraat structuur waardoor er meer lucht in het materiaal zit, maar het toch extreem stevig is. Naast het lage gewicht heeft Peli de handgreep van comfortabel rubber voorzien. Bovendien heeft het deksel nu een conisch afronding waardoor je niet zo snel aan de koffer zult stoten. De ergonomie is dus ook dik in orde!

De Peli Air koffers zijn beschikbaar in 6 verschillende maten!

De Peli Air koffers zijn beschikbaar in 6 verschillende maten!

6 maten Peli Air koffers waarvan 3 geschikt zijn als handbagage

De Peli Air kofferserie bestaat uit zes kofferformaten, waaronder drie flight cases. Deze mogen dus mee in de handbagage bij de meeste vliegtuigmaatschappijen. En doordat het gewicht van de koffers zo laag is, kan er nog meer apparatuur mee dan in de traditionele Peli case! Elk model is leverbaar met een interieur naar keuze: Pick 'N Pluck schuim, TrekPak, Divider of geheel leeg. Pick 'N Pluck bestaat uit kleine schuimblokjes: je legt je apparatuur op het schuim en tekent het af met bijvoorbeeld een krijtje, waarna je het overtollig schuim verwijdert met een mesje en je apparatuur dus altijd stevig in het schuim zit. Het TrekPak systeem bestaat uit voorgeïnstalleerde wanddelen, verdeelpanelen, stalen sluitpennen en een snijmesje. Leg je apparatuur in de camera koffer, meet en snijd de schotjes en vergrendel ze met de sluitpennen. Deze video laat zien hoe het TrekPak systeem werkt. Extra panelen worden meegeleverd en zijn ook na te bestellen zodat je de indeling op elk moment aan kunt passen. Met het divider systeem, dat Peli nu een onderscheidende gele kleur heeft gegeven, kun je het interieur van de koffer snel en eenvoudig indelen. Je verplaatst de met vilt beklede schotjes met klittenband tot de indeling naar wens is. De apparatuur zit hierdoor stevig op zijn plaats en krijgt tegelijkertijd maximale bescherming. En je kunt de indeling indien gewenst razendsnel wijzigen.

De nieuwe Peli Air Trekpak inrichting met op maat te snijden dividers.

De nieuwe Peli Air Trekpak inrichting met op maat te snijden dividers.

Bewezen kwaliteit van Peli in de praktijk

Volgens de overlevering heeft Peli de beschermende waterdichte koffer zo'n veertig jaar geleden bedacht. Sindsdien zijn ze steeds verder ontwikkeld. Professionals in diverse disciplines gebruiken bijna zonder uitzondering de koffers van Peli om hun kostbare zaken te beschermen. Peli koffers worden onder meer gebruikt om medische en militaire apparatuur en kwetsbare meetinstrumenten te vervoeren, maar professionele fotografen en cineasten hebben de beschermende Peli koffers ook al heel lang ontdekt. En ja, een Peli Air koffer is wat duurder dan een fototas of een standaard koffer, maar je kostbare apparatuur wordt wel perfect beschermd. Je schaft een Peli Air koffer. aan voor het leven, want Peli biedt een onvoorwaardelijke levenslange garantie. En dat maakt nou net het verschil!

Video: Peli Air lichtgewicht camera koffers

Geef een reactie