Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

PolarPro DJI Mavic Air Dronefilters Review door Vincent Croce

Ben je benieuwd naar de Mavic Air dronefilters van PolarPro? Fotograaf en drone-fanaat Vincent Croce schreef een uitgebreide review. Vincent is naast zijn DSLR tegenwoordig ook een trotse bezitter van de populaire DJI Mavic Air drone. Tijdens zijn reis naar het zonnige Cyprus maakte hij er een prachtige aftermovie mee. Hierbij maakte hij gebruik van de filters uit de DJI Mavic Air Cinema Series Limited Collection van PolarPro. Wij waren natuurlijk benieuwd naar zijn mening over deze drone filters en naar het eindresultaat!

Of ben je op zoek naar informatie over de filters en accessoires voor de DJI Mavic Air 2?

DJI Mavic Air Drone

"Toen DJI de Mavic Air uitbracht wist ik dat dit de drone was waarnaar ik op zoek was. Met zijn 430 gram en afmeting van 64 x 168 mm is hij in veel gevallen kleiner en lichter dan menig telelens en schuif je hem zo in je cameratas. Ook zijn de camera specificaties naar behoren: Voorzien van een CMOS sensor levert de Mavic Air beelden af van 12 MP. Omdat ik de drone hoofdzakelijk meenam voor het schieten van videobeelden, zijn de videospecs voor mij doorslaggevend geweest. De Mavic Air filmt in 4K op 30 fps. En dat is lekker.

polarpro-mavic-air-filter-review-vincent-croce

'De DJI Mavic Air drone is veel kleiner en lichter in gewicht dan menig telelens.'

Hooglichten, flares en reflecties

Wat minder lekker is, is dat je bij het dronen altijd rekening moet houden met de hooglichten waarmee je te maken krijgt als je de horizon filmt of fotografeert. Dit kan naast ongewenste flares ook een overbelichte foto of video als gevolg hebben. Het grootste nadeel van overbelichting is het verlies van detail. Daar houd ik als landschapsfotograaf al rekening mee door gebruik te maken van grijsverloopfilters. Bij ongewenste reflecties gebruik ik vaak een polarisatiefilter. Daarom vond ik het een goed idee om de PolarPro drone filters mee te nemen en deze te gebruiken tijdens het schieten van de dronebeelden.

polarpro-mavic-air-filter-review-vincent-croce

Een ND/PL filter voorkomt overbelichting en ongewenste reflecties. Deze foto is geschoten met de ND64/pl uit de PolarPro Cinema Serie voor Mavic Air.

Heel veel zon

Omdat Cyprus nagenoeg het hele jaar een strandvakantiebestemming is, hield ik er rekening mee dat het tijdens mijn reis (eind april) wel eens sprake kon zijn van zonning weer. Heel veel zon. Niks mis mee, maar het maakt het fotograferen en filmen een klein stukje lastiger. Zodoende kwam ik uit bij de Cinema Set Limited Collection van dronefilter-specialist PolarPro.

PolarPro Cinema Series Limited Collection voor Mavic Air

In een stevig plastic etui zitten 4 verschillende filters: de ND32, de ND64, de ND32/PL en ten slotte de ND64/PL. Het cijfer achter ND (Natural Density) geeft de intensiteit van het filter aan, oftewel; hoe veel licht er tegen wordt gehouden. Volgens PolarPro is ND32 geschikt bij ‘Very Bright Sun’ en gelijk aan 5 lichtstops. De ND64 is zelfs geschikt bij ‘Extreme Sun’ en gelijk aan 6 lichtstops. De filters met een ‘PL’ aanduiding zijn tevens voorzien van een polarisatiefilter. Deze vermindert ongewenste reflecties in bijvoorbeeld glas of water en haalt bovendien de kleuren omhoog voor een meer dynamische kleurweergave.

polarpro-mavic-air-filter-review-vincent-croce

In de Mavic Air Cinema Series Limited Collection van PolarPro vind je 4 ND-filters, waarvan er 2 tevens voorzien van een polarisatiefilter.

Perfect voor de meest zonnige omstandigheden

Ik was achteraf blij dat ik de filters had aangeschaft. Er waren veel momenten, in het bijzonder op het midden van de dag waarop de zon op z’n felst was, waarop filmen zonder filter behoorlijk vlakke beelden opleverde. Wel merkte ik dat bij het filmen tijdens zonsondergang, de voorgrond wel erg donker werd. Hiervoor is de filter naar mijn mening ongeschikt. Maar voor de overige 23, 5 uur zou ik de set van harte aanbevelen.”

Cyprus door Vincent Croce

Over Vincent Croce

Vincent Croce behoort tot de nieuwe generatie landschapsfotografen die hun passie voor het vak hebben ontwikkeld door het gebruik van social media, en in het bijzonder Instagram. In zijn fotografie probeert Vincent steeds het natuurlijke licht de hoofdrol te laten spelen. Hierdoor krijgen zijn foto’s een zekere mysterieuze en magische sfeer, zonder hierbij 'over the top' te gaan. Naast zijn uitstapjes naar fotogenieke landen als Noorwegen, Duitsland en Zwitserland fotografeert Vincent ook graag dichtbij huis. Met ruim 115.000 volgers behoort zijn Instagram-account tot een van de grootste fotografie accounts van Nederland.

Yesterday's sunset rays. More please.

Een bericht gedeeld door Vincent (@vincentcroce) op

Tuscany's morphing sea surface

Een bericht gedeeld door Vincent (@vincentcroce) op

Clearwater Revival. Not sure about Creedence though.

Een bericht gedeeld door Vincent (@vincentcroce) op

Geef een reactie