Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

PolarPro - Zo is het filter assortiment opgebouwd

PolarPro is hét merk voor filters voor drones en GoPro. Het assortiment wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe filters en accessoires, zodat er voor iedere drone en iedere nieuwe GoPro action cam een passend filter is. Het gevolg is een zeer uitgebreid assortiment, waarvan we kunnen begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom leggen we je graag uit hoe het assortiment van PolarPro is opgebouwd, zodat jij het juiste filter voor jouw drone of action camera kunt kiezen.

Cinema Series - Wat houdt dat in?

PolarPro biedt 2 soorten filtersets: standaard en Cinema Series. Het verschil tussen beide soorten zit hem in het glas en de coatings. De Cinema Series filters zijn gemaakt van een hogere kwaliteit glas. Ook zijn deze filters voorzien van 8 lagen coating, wat reflecties vermindert. Ten slotte zijn de filters voorzien van de AirFrame constructie: lichtgewicht aluminium, dat ervoor zorgt dat het filter geen invloed heeft op de beweging van de gimbal. Daarmee zijn de Cinema Series filters superieur in kwaliteit aan de 'standaard' filters.

De DJI Mavic met PolarPro cinema filter

De DJI Mavic met PolarPro cinema filter

Vivid en Shutter - Wat is het verschil?

Voor de meeste drones biedt PolarPro een Vivid en een Shutter collectie. De Shutter collectie bestaat altijd uit 3 (zware) ND filters, geschikt voor halfbewolkte en zonnige dagen. De Vivid collectie bevat altijd 3 gecombineerde ND/Polarisatiefilters die, naast dat ze licht tegenhouden, ook een polariserend effect hebben. Ideaal voor het vliegen boven grote, spiegelende oppervlakken zoals sneeuw of water. De Vivid filters hebben dus een extra laag coating, waardoor ze iets zwaarder zijn dan de Shutter filters.

Met een PolarPro filter zorg je voor een juiste belichting én voorkom je schitteringen.

Met een PolarPro filter zorg je voor een juiste belichting én voorkom je schitteringen.

Welk filter gebruik je wanneer?

ND-filters voor drones hebben over het algemeen een heel ander effect en doel dan ND-filters voor camera's. In onderstaande tabel zie je een indicatie van wanneer je welk filter het beste kunt gebruiken en met hoeveel f-stops het licht dat op de sensor valt gereduceerd wordt. Wil je meer weten over welke framerate je moet gebruiken in verschillende omstandigheden en bij gebruik van verschillende filters? Download dan de PolarPro Filter calculator app voor Android of Apple.

Welk filter gebruik je wanneer?

Welk filter gebruik je wanneer?

Zijn de PolarPro filters universeel bruikbaar?

Elke drone heeft een eigen camera met afwijkende lensdiameter. Ook het formaat van GoPro lenzen verschilt per generatie. Een filter voor de DJI Phantom 4 past dus niet op de DJI Phantom 4 Pro, en een filter voor de GoPro Hero4 past bijvoorbeeld niet op de GoPro Hero5. In het geval van GoPro filters maakt het ook nog verschil welke behuizing wordt gebruikt: voor een onderwaterhuis zijn er andere filters dan voor de standaard behuizing. Let dus altijd goed op voor welke GoPro camera of drone het filter geschikt is!

Onder water is een PolarPro filter voor GoPro erg belangrijk!

Onder water is een PolarPro filter voor GoPro erg belangrijk!

Overzicht van alle recente PolarPro producten

Alle filters en andere drone- en action cam accessoires van PolarPro kun je vinden op onze website. Ook is er een PolarPro brochure beschikbaar, waarin je de meest recente producten kunt vinden.

Geef een reactie