Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hähnel ProCube2 - snel en makkelijk opladen

Fotografen zijn absoluut gearfreaks. Dat zit nou eenmaal in ons. Het liefst willen we de nieuwste camera hebben, kopen we er opnieuw een cameratas bij en hebben we een lade vol met accessoires. Nu zal je op het gebied van acculaden misschien niet meteen enthousiast worden, maar Hähnel brengt daar verandering in met de Hähnel ProCube2.


foto van Renzo Gerritsen

Geschreven door: Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen is professioneel fotograaf en de initiatiefnemer van Avondfotografie.nl. Met Avondfotografie.nl helpt Renzo (beginnend) fotografen om op een makkelijke manier mooiere foto’s te maken.


De voordelen van de Hähnel ProCube2

Herken je het probleem van het hebben van meerdere opladers? Of duurt het lang voordat je batterijen zijn opgeladen? Met de ProCube2 acculader behoort dit tot het verleden. De Hähnel ProCube2 biedt een gebruiksvriendelijke en makkelijke manier van opladen.

De voordelen van de ProCube2 op een rijtje:

  • Laad 2 camera-accu’s tegelijkertijd op;
  • Laad AA-batterijen op voor bijvoorbeeld je flitser;
  • Laad USB-apparaten op zoals je smartphone of tablet;
  • Heeft een handig LCD-scherm om de status af te lezen;
  • Te gebruiken in de auto door middel van de adapter;
  • Bevat adapters voor gebruik in het buitenland.

Dat zijn veel voordelen! Menig fotograaf heeft meerdere accu's bij zich, omdat veel accu's het geen hele dag volhouden. Als je die batterijen één voor één moet opladen ben je zo een halve dag verder. Nu is het mogelijk om twee batterijen tegelijkertijd op te laden en dat scheelt enorm veel tijd.

Ook de mogelijkheid om AA-batterijen op te laden is ook ontzettend handig, vooral als je een flitser hebt. Vaak heb je een aparte lader nodig om je AA-batterijen op te laden. Dat is met de meegeleverde zwarte plaat niet meer nodig. Met de ProCube2 kan je ook je smartphone of tablet opladen via de USB-ingang aan de achterkant en dat is altijd mooi meegenomen.

ProCube2 - whats in the box

Wat krijg je bij de ProCube2 acculader.

De inhoud van de doos

Allereerst vind je in de doos de gebruiksaanwijzing en handig sleuteltje om de verschillende batterij-platen te kunnen wisselen. Ben je dat sleuteltje kwijt? Dan voldoet een simpele paperclip ook. Dan zie je de ProCube2 acculader met AA-laadplaat. De kleur van de acculader is afhankelijk voor welk merk de lader is. Mijn ProCube2 is voor Nikon en is donkergrijs van kleur. Er zijn twee accuplaten, één voor originele EN-EL14 batterijen en de andere is voor EN-EL15 batterijen.

Verder vind je een wit doosje van karton met daarin de stroomadapter met verschillende opzetstukjes. Hierop kun je de gewoonlijke EU-adapter plaatsen, maar ook de UK- of USA adapter. Hierdoor kun je ook tijdens een fotoreis buiten Europa je batterijen blijven opladen met de Hähnel ProCube2. Tot slot vind je een 12V-adapter. Ben je onderweg van locatie naar locatie om te fotograferen en raakt je accu leeg? Dan kun je met de 12V adapter de ProCube2 acculader ook in de auto gebruiken. Dit is super handig! Zo zijn de accu’s weer opgeladen als je op locatie aankomt. Dit bespaart je een hoop stress mocht de lege accu situatie je overkomen.

Bekijk de ProCube2 acculader

De werkwijze van de ProCube2 van Hähnel

Met het bijgeleverde sleuteltje verwissel je de accuplaat.

De werkwijze van ProCube2 acculader

De ProCube2 is een kleine vierkante acculader. Pak eerst de juiste batterijplaat erbij die past bij jouw type batterij. Zit dit er al in, dan hoef je niets te doen. Als die er niet in zit, plaats dan het bijgeleverde sleuteltje in het gaatje aan de achterkant en je kunt de batterijplaat verwisselen. Je plaatst de stroomadapter in de achterkant van het lader en stopt de stroomadapter in het stopcontact. Je kunt nu beginnen met laden! Wil je AA-batterijen opladen? Plaats dan simpelweg de AA-plaat bovenop de ProCube2. Door middel van magneetjes plakt ie zichzelf vast.

Het opladen van smartphone of tablet is mogelijk door de ingebouwde USB-poort. Hier kun je bijvoorbeeld de Hähnel PowerCube draadloze QI lader op aansluiten.

Opmerking
De ProCube2 geeft prioriteit aan het opladen van batterijen. Pas bij volle batterijen zal hij een aangesloten smartphone of tablet gaan opladen.
ProCube2 acculader met lcd-scherm om de batterijstatus af te lezen.

Het fijne aan dit LCD-scherm is dat je precies kunt zien hoe vol de batterijen zijn.

De prestaties van de ProCube2 acculader

Op papier lijkt dit een fantastisch product, maar hoe goed laadt de ProCube2 in de praktijk? En is deze lader sneller dan mijn originele Nikon-lader? Voor de test heb ik twee lege batterijen gebruikt. Eén batterij heb ik opgeladen met de ProCube2 en de andere batterij heb ik opgeladen met mijn originele Nikon-lader. Het resultaat: de Hähnel ProCube2 was eerder klaar met opladen van de accu. De accu in de ProCube2 was ongeveer 1 uur eerder vol dan bij de originele lader. Met de ProCube2 kan je twee batterijen tegelijkertijd ophalen, dus bij twee batterijen heb ik omgerekend een tijdwinst van 2 uur.

De accu in de ProCube2 was ongeveer 1 uur eerder vol dan bij de originele lader.

- Renzo Gerritsen

De ProCube2 levert mij dus persoonlijk een enorme tijdwinst op en daar ben ik enorm blij mee. Een extra prettig detail van deze acculader is het LCD-scherm. Dit is namelijk iets wat de meeste laders niet hebben. De enige indicatie die je vaak ziet is een knipperend of gekleurd led-lampje. Het lampje stopt met knipperen of wordt groen als de batterij vol is. Het fijne aan dit LCD-scherm is dat je precies kunt zien hoe vol de batterijen zijn. De lader geeft het aan in procenten en in mAh waarden en dat is erg aangenaam om naar te kijken. Als je geconcentreerd aan de slag moet gaan doe je er goed aan om de ProCube2 een kwartslag te draaien zodat je niet wordt afgeleid door het oplopende percentage.

Tijdens het opladen van twee batterijen wordt van beide batterij de status weergegeven. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en hoe lang het nog ongeveer gaat duren.

ProCube2 in de auto gebruiken

Met de ProcCube2 kun je de batterijen ook in de auto opladen.

Mijn conclusie

De ProCube2 maakt opladen absoluut makkelijker en sneller. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het LCD-scherm geeft je inzicht in de batterij-status en het vermindert werkdruk, omdat je zowel thuis als onderweg kunt opladen. De acculader is vrij klein en compact, maar niet kleiner dan menig andere oplader. Toch staat de ProCube2 bij mij in het zicht op het bureau en ligt de originele acculader nu opgeborgen in de kast. Dat is ook te danken aan het mooie design.

Ben je op zoek naar een handige en snelle lader voor je camera-accu en AA-batterijen en wil je flexibel kunnen laden? Dan kan ik absoluut de Hahnel ProCube2 aanraden! Hähnel biedt de ProCube2 aan voor Nikon, Sony, Canon, Panasonic, Fujifilm en Olympus.

Bekijk de ProCube2 acculader

Stijlvolle acculader in de kast

Deze stijlvolle acculader hoef je niet in een lade te verstoppen.