Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ProTactic AW cameratassen van Lowepro: nieuwe modellen

Er ligt glas in de lege fabriekshal waar je net bent binnengekomen. Toch zet je je fototas even neer om een shot te maken. Net zoals je dat vorige week deed in dat verlaten kasteel waar de schoonmaakdienst ook al een jaar of dertig niet meer geweest was. Urbex fotografie betekent nu eenmaal dat je op plekken komt waar vuil, slijtage en verwering normaal zijn. Oh ja... en tijdens de citytrip van laatst heb je je tas een paar maal door een drukke massa mensen gesleurd om dat unieke shot van die muzikanten in tegenlicht te kunnen maken. Maar goed, je weet dat je apparatuur goed beschermd is want je hebt je voorbereid en een ProTactic cameratas van Lowepro gekocht.

Voor meer informatie over de volledige ProTactic AW-serie, kijk op de specifieke productpagina's. Voor meer achtergrondinformatie lees je deze blog verder.

Productpagina rugzakken Lowepro ProTactic 250AW, 350AW en 450AW.
Productpagina's schoudertassen Lowepro ProTactic SH120AW, SH180AW en SH200AW.

Lowepro ProTactic 250 AW SH120 SH180 SH200

Links de Lowepro ProTactic 250AW rugzak die geschikt is voor luxe compacte systeemcamera's. Rechts ProTactic SH120, SH180 en SH200 die ruimte bieden aan een professionele foto-uitrusting.

Als reportagefotograaf, fotojournalist of urbexer moet je blind kunnen vertrouwen op de bedrijfszekerheid en veelzijdigheid van je uitrusting en dat betekent onder andere dat je fototas alle omstandigheden aan moet kunnen. Want of die nu over de vloer schuurt, door een menigte geduwd wordt of aan extreem weer wordt blootgesteld: hij moet wel heel blijven!

Dankzij hun degelijke constructie zijn de Lowepro ProTactic rugzakken en cameratassen bij uitstek geschikt voor dit werk. Hun duurzaamheid danken ze aan het gebruik van slijtvast en duurzaam nylon en polyester. Op belangrijke punten is bovendien ultrasterk ballistisch nylon en ballistisch polyester gebruikt en de ritssluitingen zijn extra degelijk uitgevoerd. In het interieur zijn MaxFit dividers toegepast om je tas helemaal naar eigen wens in te kunnen delen en de apparatuur zo efficiënt mogelijk te kunnen plaatsen en de buitenzijde is dik gepolsterd. Het speciale Lowepro CradleFit laptopvak zorgt voor maximale bescherming van je laptop of tablet als je onderweg bent. Vanzelfsprekend hebben ze een ingebouwde AW-hoes die bescherming biedt tegen de elementen, daarvoor staan niet voor niets de letters AW in de naam. Deze tassen kunnen dus wel tegen een stootje!

Lowepro ProTactic 250 AW 1

Het formaat van de ProTactic 250 AW camerarugzak is afgestemd op de recente 'pro' systeemcamera's zoals de Olympos OMD E-M1.  De foto geeft duidelijk weer dat de camera zeer goed past in het cameravak.

ProTactic 250AW, 350AW en 450AW: drie robuuste fotorugzakken

In de Lowepro ProTactic-serie vind je drie zeer stevige fotorugzakken. De ProTactic 450AW is geschikt voor een professionele foto-uitrusting bestaande uit een fullframe dslr-camera zoals een Canon EOS 1D-X of Nikon D4 met een 70-200mm f/2.8, een tweede camerabody, maximaal 8 extra objectieven, flitsers en een 15-inch laptop. De Pro Tactic 350AW is de kleinere versie van de 450AW en is geschikt voor het opbergen van een professionele dslr-camera met 24-70mm f/2.8, een tweede body, maximaal 6 losse objectieven, flitsers en een 13-inch laptop. De ProTactic BP 250AW heeft een wezenlijk andere doelgroep. Deze cameratas is bewust ontwikkeld voor fotografen die werken met een compacte systeemcamera zoals een Olympus OM-D, een Panasonic Lumix G of een Fujifilm X-T1. Dergelijke camerasystemen "verdrinken" vaak een beetje in een normale fotorugzak, vandaar de Lowepro oplossing om speciaal voor deze groep gebruikers een aparte tas te ontwerpen. Deze compacte fotorugzak is geschikt voor een uitgebreide mirrorless foto-uitrusting bestaande uit een camera met standaardobjectief, drie tot vier extra objectieven of flitsers en een 11-inch laptop, tablet of Macbook Air. Uiteraard is er in alle ProTactic rugzakken ook volop ruimte aanwezig voor de nodige accessoires.

Fotorugzakken  met vier toegangsmogelijkheden

Dankzij de vier toegangsmogelijkheden aan de  aan de bovenkant, de zijkanten en de achterkant kun je snel en probleemloos bij je spullen. Via de veilige opening in het rugpand heb je een uitstekende toegang tot het complete gepolsterde interieur met de gepatenteerde MaxFit System dividers. Maar als je alleen je camera of een objectief wilt grijpen, bieden de bovenklep en de slingbag-toegang aan de zijkanten uitkomst. Meerdere handige opbergvakken aan de binnen- en buitenzijde en een handige organiser aan de binnenkant van klep maakt het overzichtelijk opbergen van accessoires gemakkelijk. En dankzij de veelzijdige en handige SlipLock bevestigingslussen kun je moeiteloos extra lens cases en accessoirebuidels bevestigen als je meer materiaal mee wilt nemen dan er in de tas kan. De ProTactic rugzakken zijn bovendien uitgerust met Lowepro's ActivZone System technologie. Dit draagsysteem biedt gerichte ondersteuning op je schouderbladen, lendenen en taille voor een maximaal draagcomfort onderweg. De afneembare, gepolsterde heupriem met antitransparant gaasbekleding maakt het heel simpel om het volume van de rugzak te verminderen als je hem bijvoorbeeld mee wilt nemen in het vliegtuig.

Lowepro ProTactic SH200 AW

Alle Lowepro cameratassen met de aanduiding 'AW' in de naam hebben een regenhoes die aan de tas is gestikt. Bij de ProTactic-serie, kun je de tas nog steeds blijven openen, ookal is de AW-hoes uitgevouwen.

 

Lowepro ProTactic SH120 SH180 SH200 AW

Op deze manier kan een ProTactic schoudertas worden ingericht.

ProTactic AW, een unieke lijn cameratassen

De drie cameratassen in de ProTactic-serie zijn net zo uniek als de rugzakken. De ProTactic SH 200AW is geschikt voor een professionele foto-uitrusting bestaande uit een fullframe dslr-camera zoals een Canon EOS 5D Mk III met 70-200mm f/2.8, twee tot drie extra objectieven of flitsers en een 13-inch laptop. De ProTactic SH 180AW kan een fullframe dslr-camera zoals een Nikon D750 met 24-70mm f/2.8 bergen, samen met een tot twee extra objectieven of flitsers en een tablet. De doordachte Lowepro ProTactic SH 120AW tenslotte, is een kleine, professionele fototas die speciaal is ontwikkeld voor een compacte systeemcamera zoals een Olympus OM-D of Fuji X-T1 met een standaard objectief en een tot twee extra objectieven of flitsers. In het voorvak is ruimte voor een smartphone. In de deksel van alle drie de tassen berg je de nodige geheugenkaartjes op in een speciale organiser.

Lowepro ProTactic SH180 AW

De schoudertassen draag je comfortabel met de schouderdraagriem of met het handvat aan de bovenzijde van de tas.

Dubbele toegangsmogelijkheid tot je apparatuur

Wat de eerste twee tassen betreft: de ProTactic SH 200AW en de SH 180AW hebben een dubbele toegangsmogelijkheid. Je kunt de hele deksel openklappen of alleen de snelle toegang openritsen. Dat biedt niet alleen snelle toegang, maar ook extra veiligheid in een drukke omgeving. In het voorvak en de deksel van alle ProTactic schoudertassen is volop ruimte voor de nodige accessoires en dankzij de SlipLock bevestigingslussen kun je ook aan deze tassen extra pouches en lens cases bevestigen. Bovendien is aan de onderzijde van een statiefhouder met twee spanbanden aangebracht waarmee je bijvoorbeeld een monopod of klein statief zoals een Gorillapod aan je fototas kunt hangen. Alle gespen en beugels zijn uitgevoerd in metaal voor extra degelijkheid en de ritssluiting in combinatie met de snelsluitingen zorgt ervoor dat je het deksel van de fototassen twee manieren kunt sluiten: veilig of snel. Met de speciale spanband aan de achterkant schuif je de tassen moeiteloos op een trolley.

Het moge duidelijk zijn, wie gaat urbexen kan niet om de ProTactic fototassenserie heen, maar ook fotojournalisten en reportagefotografen zullen de voordelen van deze degelijke tassenlijn ongetwijfeld op waarde weten te schatten. Omdat ze bedoeld zijn voor het zware werk, omdat ze flexibel bruikbaar zijn, omdat ze veilig zijn en omdat ze zijn ontwikkeld met de juiste gebruikersgroepen in gedachten. Dus of je nou onder een hek door kruipt op weg naar een leegstaand klooster, jezelf een weg baant door een menigte op een festival of bezig bent met een reportage in een conflictgebied; je kunt blind vertrouwen op je fototas als het aankomt op degelijkheid en veiligheid. Happy shooting!

Geef een reactie