Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Op zoek naar een razendsnelle camera draagriem?

Met een sling strap ben je altijd klaar voor actie. Je draagt je camera aan de camera draagriem op je heup en als zich een fotomoment voordoet grijp je razendsnel je camera, brengt hem aan je oog en drukt af. Sneller schieten dan je schaduw á la Lucky Luke, maar dan anders. Maar: een sling strap is niet zomaar een sling strap. Degreef & Partner levert een uitgebreid assortiment handige, hoogwaardige en technisch geavanceerde sling straps van Op/Tech USA, Joby en Carry Speed en met die verschillende merken in het assortiment kun je heel goed vergelijken welke visie de fabrikanten hanteren.

Op/Tech USA: uiteraard van neopreen

De sling straps van Op/Tech USA zijn vrij rechttoe-rechtaan qua ontwerp: een neopreen schouderstuk om het gewicht te verminderen zoals bij alle andere Op/Tech camera draagriemen en afgewerkt met lycra om snijden in je nek te voorkomen. De nylon strap zelf wordt op de klassieke manier aan een draagoog van je camera bevestigd met een loop connector, waarmee een Op/Tech sling strap direct een modulair karakter heeft. Die connectors koppelen namelijk ook aan andere Op/Tech camera draagriemen. Wel zo handig als je ook een gewone Op/Tech camera draagriem bezit. En aangezien die connectors een gewicht kunnen hebben van 135 kilo hoef je niet bang te zijn dat je je camera onderweg verliest. Meer informatie kunt u hier vinden: Op/tech Camera Draagriemen

Op Tech Utility Sling Strap

Op Tech Utility Sling Strap

360° draaien met Joby

Joby pakt het met zijn Pro straps en UltraFit straps voor heren en dames net even anders aan. In tegenstelling tot de meeste andere sling straps bevestig je bij Joby de camera draagriem direct aan de statiefschroef. Niet met een lompe karabiner maar met een schroef die 360° kan draaien waardoor je camera altijd in de correcte positie hangt, of dat nou links of rechts is. Eventueel kun je een Joby UltraPlate snelkoppelingsplaatje tussen de strap en de camera bevestigen voor extra gebruiksgemak met een statief. Deze praktische camera draagriemen zijn leverbaar in verschillende maten. Daardoor weet je altijd zeker dat je een perfect passende sling strap koopt en niet eentje die op je knieën hangt!

Joby SpeedCinch systeem

Het Joby SpeedCinch systeem zorgt er daarbij voor dat de camera stevig tegen je lijf aanhangt als je hem niet gebruikt maar toch razendsnel kunt grijpen. Dan schuif je de camera langs de variabele lus omhoog. De lengte van die lus is af te stellen om de camera veilig tegen je aan te houden, maar zodra je de camera pakt, schuift de lus soepel en snel door het oog van de sling strap en wordt tweemaal zo lang. Hierdoor heb je volledige bewegingsvrijheid bij het fotograferen. Na de foto trek je de lus aan en hangt de camera weer veilig op zijn plaats. Je vergrendelt de camera draagriem in die positie om te voorkomen dat grijpgrage vingers een ruk aan je camera geven. Klinkt ingewikkelder dan het is, want door het gebruikte materiaal schuift alles zeer soepel en strak. Meer informatie kunt u hier vinden: Joby UltraFit Camera Draagriemen

Joby UltraFit Sling Strap speciaal voor Dames

Joby UltraFit Sling Strap speciaal voor Dames

Carry Speed doet aan high-tech

Met een Carry Speed camera draagriemedraag je een dslr-camera comfortabel en snel op een high-tech manier binnen handbereik op je heup. Carry Speed levert verschillende typen straps, zoals de FS-Slim, de FS-Pro en de DS-2. En allemaal ontworpen met een specifieke doelgroep van veeleisende fotografen voor ogen. De draagriemen zijn modulair opgebouwd en daardoor precies naar wens samen te stellen. Een Carry Speed bestaat uit een sling strap inclusief connector, een scharnierende bevestigingsplaat, een Quick Connector-kogel en een veiligheidskabel. Je kunt je riem nog uitbreiden met accessoires, zoals een 30cm lang verlengstuk voor de camerariem of een cameratas.

Camera draagriem met metalen draagbeugel

Dankzij een soepele metalen draagbeugel glijdt je camera moeiteloos langs de draagriem omhoog als je hem aan het oog brengt, en hij glijdt weer veilig naar je heup als je hem niet gebruikt. De camera draagriem heeft een met rubber beklede snelkoppelingsplaat die je stevig onder je camera schroeft. De metalen Quick Connector-kogel past in de draagbeugel van de camera draagriem en zorgt voor een degelijke verbinding. Omdat de pen scharnierend is uitgevoerd, hangt je camera altijd perfect op je heup. De snelkoppeling is bovendien Arca Swiss-compatible zodat je de camera direct op een statief kunt plaatsen na het loskoppelen.

Draagriem met ergonomisch neopreen schouderstuk

Carry Speed Camera draagriemen hebben een ergonomisch neopreen antislip schouderstuk dat perfect over je schouder past, schokken absorbeert en het gewicht van je camera vermindert. Hé, waar kennen we dat van? Een gesp maakt razendsnelle aanpassing van de riemlengte mogelijk zodat kleine én grote fotografen altijd een perfecte camera draagriem hebben. En om zeker te zijn dat er geen dingen fout gaan, zijn alle gespen en koppelstukken uitgevoerd in metaal. De bevestigingsclips hebben uit veiligheidsoverwegingen bovendien drie drukpallen om ze los te kunnen koppelen en er is een veiligheidskabeltje aanwezig. Meer informatie kunt u hier vinden: Carry Speed Camera Draagriemen

Carry Speed CS-slim camera draagriem

Carry Speed CS-slim camera draagriem

En welke camera draagriem kies je nou?

Zoveel fabrikanten, zoveel interpretaties van een camerariem. maar wat moetje nou kiezen? Is een van de genoemde sling straps beter dan een andere? Nee, natuurlijk niet, want de keuze voor een camera draagriem is zeer persoonlijk. Gelukkig heeft Degreef & Partner voldoende verschillende typen leverbaar om een afgewogen keuze te kunnen maken!

Geef een reactie