Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Review: Nissin i40 Fuji flitser in combinatie met Fuji X-E2

Zonder twijfel is het Nissin gelukt om een flitser te maken van klein formaat die niet bang is voor de grotere jongens. De Nissin i40 Fuji is momenteel dé flitser die je moet hebben voor je mirrorless camera, geen enkele andere flitser is volgens Lightingrumours.com het overwegen waard.

Het is Nissin gelukt om alle functies die je normaal vind in een grote flitser te proppen in een minuscuul dingetje. In mijn opzicht heeft Nissin de flitser opnieuw uitgevonden; terwijl alle andere flitsers alleen maar groter worden is de i40 fantastisch. Eindelijk een flitser die ervoor bedoeld is om met mirrorless camera’s te werken.

Nissin_i40_fuji2

De Nissin i40 in combinatie met de Fuji X-E2.

Niet voor manual power flitsen maar wel voor alle andere doeleinden

Nissin i40 is wellicht niet de beste optie om te kopen op het moment dat je naar een off-camera flitser op zoek bent. Vanwege het kleine formaat en het relatief lage richtgetal is het misschien beter om een manual power flitser aan te schaffen voor minder geld. Kleine flitsers, zoals de i40, zijn simpelweg niet gemaakt om door meerdere lage diffusie doek heen te schieten of om de zon te overstemmen. Door de relatief lage prijs van de Nissin i40 hoef je echter niet lang te twijfelen over de aanschaf van deze flitser. Nissin heeft een flitser gemaakt die niet alleen zeer betaalbaar is, maar ook goed gebouwd is en bovendien beladen met functies. Dit alles in een minibehuizing.

Nissin_i40_fuji3

De kop van de Nissin i40 kan 360 graden worden geroteerd.

Nissin_i40_fuji4

In de compacte behuizing passen 4 AA-batterijen die de flitser van voldoende energie voorzien.

Hoe werkt de Nissin i40 met Fuji X-E2?

Tijdens de review heb ik de i40 op een Fuji X-E2 camera gebruikt. Voor Fuji is de introductie van de i40 erg belangrijk, omdat tot op heden er nog geen goede professionele flitser beschikbaar was. Door de introductie van de i40 is dit probleem verholpen. Helaas brengt de Nissin i40 niet alleen maar goed nieuws voor Fuji. Het probleem is niet de flitser, maar de camera zelf. De implementatie van flits in de X-series van Fuji is slecht. Dit heeft ervoor gezorgd dat functies die bijvoorbeeld bij de Nissin i40 voor Nikon wel werken, niet werken bij de versie voor Fuji. Fuji gebruikers moeten HSS, draadloze bediening op afstand en de autofocus assist lampje missen.

Nissin_i40_fuji7

Zij-aanzicht van de Nissin i40 Fuji.

Nissin_i40_fuji5

De flitser wordt geleverd met een compacte draagtas.

Nissin_i40_fuji6

Enkele losse accessoires die standaard in de Nissin-verpakking zitten.

Nissin i40 is de flitser die mist in het assortiment van Fuji. De flitser is de beste keuze voor gebruikers van Fuji X-camera's.

Ondanks dat alles, is de Nissin i40 nog steeds de beste keuze voor een flitser wanneer je Fuji gebruikt. De Nissin had beter kunnen zijn als Fuji beter was met flitsers, maar hij is al bijna perfect. Ik ben van mening dat Nissin de nieuwe standaard heeft gezet voor flitsers voor mirrorless cameras. Mocht je op zoek zijn naar een flitser voor je Fuji zou ik je zeker de Nissin aanraden!

Meer lezen op www.lightingrumours.com

Deze blogpost is een vrije vertaling van de conclusie uit de volledige review die geschreven is door Robbert Dijkstra voor LightingRumours.com. De uitgebreide review is te lezen via LightingRumours.com

Geef een reactie