Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Review Steiner Safari Ultrasharp 10X42 verrekijker door Outdoorguru

Outdoorguru Gijs Loning nam onze Steiner kijker maar liefst een half jaar mee op pad, om deze zorgvuldig onder de loep te nemen. In deze review vertelt hij je er alles over. We vroegen Gijs Loning van Outdoorguru.com om onze Steiner Safari Ultrasharp 10x42 een half jaar mee te nemen op avontuur om deze uitvoerig aan de tand te voelen. Deze verrekijker is compact en licht in gewicht, is ontworpen met een eigentijds gevoel voor stijl en speciaal ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak. Gijs is erg enthousiast over deze verrekijker en schreef een uitgebreide review voor zijn website.

Een verrekijker met veelzijdige specificaties

De veldbreedte van 100 meter op een kijkafstand van 1000 meter zorgt ervoor dat deze verrekijker prima geschikt is voor gestrekte natuurgebieden. De minimale scherpstelafstand van 2 meter zorgt ervoor dat je er ook prima mee uit de voeten kunt als je vogels wilt bekijken in de achtertuin. De Steiner 10x42 Ultrasharp is dus veelzijdig inzetbaar!

steiner_safari_ultra_sharp_10x42_review-3

Outdoorguru Gijs nam de Steiner Safari Ultrasharp 10x42 een half jaar lang mee op avontuur, om de kijker uitgebreid aan de tand te voelen!

Hoe is de beeldkwaliteit van de Steiner Safari Ultrasharp 10x42?

Misschien wel het belangrijkste wat je wilt weten als je op zoek gaat naar een verrekijker. Over de beeldkwaliteit van de Steiner Safari 10x42 is Gijs zeer te spreken. ‘Hier merk ik toch wel een groot verschil met de 10X25 die ik eerder testte. Het beeld dat de 10x42 kijker geeft, is buitengewoon prettig voor de ogen en natuurgetrouw van kleur. Het beeld is haarscherp tot in elke hoek. Als ik er echt naar ga zoeken is er een minimale vertekening aan de beeldranden.’ Klinkt goed, toch?

Opvallend goede beeldprestaties in de schemering

Vooral in de schemering vielen de beeldprestaties Gijs extra op. Dat is natuurlijk erg prettig, want dan laten de meeste dieren zich goed zien. ‘De Steiner Safari Ultrasharp 10X42 heeft een schemergetal van 20,05 en een helderheid van 17,6. Beide heel veel beter dan de 10x25 en op niveau met kijkers die 10X duurder zijn.’

De Steiner Safari 10x42 is een gebruiksvriendelijke verrekijker

Qua prestaties zitten we dus goed, maar een verrekijker moet natuurlijk ook makkelijk te gebruiken zijn. Omdat het een dakkant-kijker is en de prisma’s in een rechte lijn achter elkaar liggen, zijn de kijkerbuizen slank gebleven. De Safari Ultrasharp 10x42 is gemaakt van Markolon. Een kunststof met als eigenschap dat het oersterk is, maar toch ook erg licht in gewicht.

steiner_safari_ultra_sharp_10x42_review-4

Het scherpstellen is snel en eenvoudig en de rubberen kappen sluiten goed aan op de ogen, zodat je geen last hebt van lichtinval.

Met het instelwiel in het midden van de kijker is deze gemakkelijk te aan te passen aan de oogafstand. Ter voorkoming van lichtinval heeft deze verrekijker rubberen kappen, die je tegen de ogen aan kunt zetten. Voor brildragers kunnen deze kappen ingeklapt blijven.

Vijf sterren voor de Steiner Safari Ultrasharp 10x42

steiner_safari_ultra_sharp_10x42_review

De Steiner Safari Ultrasharp 10x42 is met 5 sterren beoordeeld door Outdoorguru!

Gijs is erg positief over de verrekijker. Hij vindt de kijker makkelijk in gebruik en de beeldprestaties zijn uitstekend. Het gewicht van 720 gram zou een minpuntje kunnen zijn. Voor Gijs is het dat niet per sé; dit gewicht zorgt namelijk ook weer voor meer stabiliteit tijdens het kijken. Op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding zit het ook wel goed: ‘De adviesprijs van € 279 is een koopje voor de prestatie die de kijker levert. En 10 jaar garantie is prettig. 5 sterren!’

Meer weten? De originele en uitgebreide review lees je hier!

Over Outdoorguru Gijs Loning

Gijs is een enthousiaste avonturier die maar wat graag op pad gaat in de natuur. Sinds 2016 is hij begonnen met de Outdoorguru.com website, waarop hij regelmatig reviews plaatst over outdoorgear. Op zijn Facebookpagina en Instagram account geeft hij je een kijkje achter de schermen bij al zijn outdoor-avonturen. Ook publiceert hij regelmatig video reviews op zijn YouTube kanaal.

steiner_safari_ultra_sharp_10x42_review-7

Gijs in zijn element; lekker koken in de natuur.

Geef een reactie