Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Robin Utrecht onderscheiden(de) Olympisch fotograaf

Loweprofessional Robin Utrecht is misschien wel de bekendste Nederlandse nieuwsfotograaf van de afgelopen 15 jaar. De foto van een neergeschoten Pim Fortuyn, het Goud van Epke Zonderland in Londen en Koningin Beatrix met hoofddoek: Robin Utrecht was erbij en legde het vast. Op een prijswinnende manier. Ook tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro is Robin Utrecht van de partij!

Jarenlang fotograaf voor het ANP

Robin Utrecht werkte na zijn opleiding aan de KABK in Den Haag eerst bij het Utrechts Nieuwsblad en daarna jarenlang als vaste fotograaf voor het ANP. In die hoedanigheid maakte hij in 2002 de foto van een neergeschoten Pim Fortuyn op het Hilversumse mediapark die van hem in één klap een bekende fotograaf maakte. Een foto die de hele wereld overging en die tot stand kwam door een dosis lef te koppelen aan het vermogen om heel snel en flexibel te werken. Robin Utrecht won prompt de Zilveren Camera en werd verkozen tot nieuwsfotograaf van het jaar 2002.

Fotograaf op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio is Robin Utrecht aanwezig om de prestaties van onze sporters vast te leggen. Gezien zijn eerdere werk, onder andere tijdens de Olympische Spelen 2014 in Sochi, zijn de verwachtingen hooggespannen! Uiteraard neemt Robin zijn Lowepro Pro Roller X serie trolley mee op reis om zijn apparatuur in te vervoeren.

Royals by Robin

Een van de speciale onderwerpen van Robin Utrecht vormt het Koninklijk huis. Al in zijn ANP-tijd deed hij verslag van evenementen als Prinsjesdag, Koninginnedag, trouwerijen en staatsbezoeken, maar hij was ook getuige van het drama in Apeldoorn, de damschreeuwer, de inhuldiging van Koning Willem Alexander en de uitvaart van prins Friso. Robin Utrecht is echter meer dan alleen maar royalty- en nieuwsfotograaf. Hij is actief in de sportfotografie, de commerciële fotografie en de portretfotografie. Maar ook voor een reisreportage met diepgang kun je bij hem terecht.

Copyright Loweprofessional Robin Utrecht

Carnaval van Loweprofessional Robin Utrecht

Flexibel met Lowepro

Door die verscheidenheid aan fotografie moet Robin Utrecht zeer mobiel en flexibel zijn en daarom gebruikt hij voor het dagelijks vervoer van zijn materiaal de Lowepro Pro Roller X200 Trolley. Praktisch en compact, met ruimte voor de broodnodige laptop om snel zijn beelden te kunnen verwerken en doorsturen naar de diverse media die om zijn foto's zitten te springen.
"Een super trolley", vindt hij. Tijdens het werk gebruikt Utrecht bovendien een losse Lowepro Lens Case die hij aan zijn riem draagt "Om naast mijn twee Nikon body's met standaard- en telezoom ook een supergroothoekobjectief bij de hand te hebben."

Robin Utrecht met de Lowepro Pro Roller x200

Robin Utrecht met de Lowepro Pro Roller x200

Robin Utrecht Prijswinnende freelancer

Als freelancer heeft Robin Utrecht tegenwoordig meer mogelijkheden om zelf zijn koers te bepalen dan als fotograaf voor een persbureau. Dat maakt het mogelijk om zich verder te ontwikkelen als fotograaf en andersoortige projecten aan te pakken dan louter binnenlands nieuws en sportfotografie. En ook met projecten 'buiten de deur" wint hij prijzen, zoals onlangs een prestigieuze award van het Chinese staatspersbureau, een prijs in de National Geographic World Contest en een onderscheiding in een internationale persfotowedstrijd in Zuid-Korea. Met name de aandacht uit Azië vindt Utrecht erg prettig, want zo vaak win je geen wedstrijden in die regio als buitenlandse fotograaf.

Loweprofessional Robin Utrecht

Loweprofessional Robin Utrecht

Je moet je iedere dag opnieuw bewijzen

Het toont aan dat de kwaliteiten van Robin Utrecht tot ver over de landsgrenzen gewaardeerd worden. Toch is Utrecht van mening dat hij zich iedere dag opnieuw moet bewijzen. "Je bent zo goed als de laatste foto die je maakt", vertelde hij in een interview voor een bekende fotowebsite, en dat betekent dat hij iedere dag opnieuw probeert onderscheidende foto's te maken. Op zijn eigen website geeft hij aan dat voorbereiding en nadenken over je foto's de helft van het werk zijn, maar dat je ook heel precies moet zien wat er om je heen gebeurt en een dosis geluk moet hebben om die ene perfecte plaat te kunnen schieten: "Je zou kunnen zeggen dat ik ogen heb die continu 360° om me heen bewegen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld de reflectie in mijn display om te zien wat er achter me gebeurt."

Voorbereiding, inspelen op de situatie en geluk hebben. Gezien de gevulde prijzenkast van Robin Utrecht werkt dat heel erg goed! Een bezoek aan zijn website is zeker aan te raden: Robin Utrecht

Geef een reactie