Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Sony A7 systeemcamera's: De beste accessoires voor lichtgewicht fotograferen

Voor de beste foto’s hoef je niet altijd een grote, zware camera mee te nemen. Met een fullframe systeemcamera kun je fotograferen met een kwaliteit die gelijkwaardig is aan de kwaliteit van de betere spiegelreflexcamera’s, terwijl de camera een stuk lichter en kleiner is.

Denk bijvoorbeeld aan de Sony A7R II of Sony A7S II, of de iets goedkopere Sony A7 II. Stuk voor stuk professionele camera’s! Uiteraard zijn ook voor deze compacte systeemcamera’s tal van accessoires verkrijgbaar die de mogelijkheden van de camera uitbreiden, zonder extreem veel omvang of gewicht toe te voegen.

Welke camera accessoires passen bij mijn Sony A7 fullframe systeemcamera?

Allereerst heb je uiteraard een goede tas nodig die veel bescherming biedt voor je kostbare camera, zonder te veel gewicht toe te voegen. Ook moet de tas niet te groot zijn, maar moet de systeemcamera er juist perfect in passen! Wil je met je Sony A7 camera aan de slag in de studio of fotograferen in het donker, dan heb je uiteraard een goede flitser nodig, maar wel eentje die qua formaat bij je Sony systeemcamera past. Wil je de stap zetten naar astrofotografie, dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een uitgebreide timer module. Uiteraard hebben wij de juiste accessoires al voor je geselecteerd!

In welke cameratas past mijn Sony A7 systeemcamera?

Lowepro heeft een uitgebreid gamma aan tassen en natuurlijk ontbreken hierin de tassen voor systeemcamera’s niet. Zoek je een echt stevige, beschermende tas voor je Sony Alpha 7 camera, dan zijn de ProTactic schoudertassen zeker het overwegen waard!

De serie bestaat uit 3 maten tassen, waarvan er 2 zeer geschikt zijn voor de Sony A7 camera’s. De Lowepro ProTactic SH180 AW biedt ruimte voor een systeemcamera met bijvoorbeeld 28-70mm lens en een extra lens of flitser. In de grotere Lowepro ProTactic SH200 AW kun je je camera met aangekoppeld objectief en zelfs 2-3 extra objectieven of flitsers kwijt! Uiteraard bieden de ProTactic tassen ook ruimte voor extra accu’s, geheugenkaartjes en overige kleine accessoires.

De Lowepro ProTactics schoudertassen bieden bescherming en ruimte en zijn uit te breiden met extra pouches!

De Lowepro ProTactics schoudertassen bieden bescherming en ruimte en zijn uit te breiden met extra pouches!

De belangrijkste eigenschappen van de Lowepro ProTactic cameratassen

Door de SlipLock lussen aan de buitenkant van de tas kun je de ruimte van de tassen uitbreiden door er extra pouches aan te bevestigen. Beide ProTactic schoudertassen hebben een CradleFit vak voor een tablet, en MaxFit dividers om de tas helemaal naar wens te kunnen indelen! Uiteraard hebben de ProTactic cameratassen een AW regenhoes die je camera beschermt tegen regen en stof.
Tip: Draag je liever een rugzak? Kies dan voor de Lowepro ProTactic 350 AW II!

 • Ruimte voor Sony A7 systeemcamera met extra objectieven / flitser;
 • Uit te breiden met SlipLock lussen;
 • Naar wens in te richten met MaxFit dividers;
 • Stevige en dikke polstering, extra bescherming door AW-regenhoes;
 • CradleFit vak met extra bescherming voor tablet.

Welke flitser past het beste bij mijn Sony A7 fullframe systeemcamera?

Duik je de studio in met je Sony A7R II of Sony A7 II? Dan is een reportageflitser zeker een must-have! Ook wanneer je (buiten) fotografeert met minder licht kan een flitser uitkomst bieden. Echter, je wilt natuurlijk geen grote ‘universele’ flitser op je compacte systeemcamera zetten. Nissin heeft 3 goede alternatieven: de Nissin i40 flitser, de i60A flitser en nieuw is de Nissin i600. Compact maar zeer krachtig!

De i40 heeft richtgetal 40 (100ISO, 105mm) en een zoomkop van 24mm tot 105mm. De flitser weegt slechts 203 gram en is zeer intuïtief te bedienen. De Nissin i60A flitser heeft richtgetal 60 (100ISO, 200mm) en een zoomkop van 24mm tot 200mm. Hij lijkt op de i40, maar heeft als extraatje dat hij is uitgerust met het NAS-systeem. Hiermee kun je draadloos flitsen tot een afstand van 30 meter, volledig TTL! Met NAS kun je je Sony-uitrusting uitbreiden met extra flitsers, die je allemaal tegelijk kunt aansturen!

Nieuw met draadloos flitsen? Bekijk dan de uitleg over het Nissin Air Systeem.

Nissin i40 en Nissin i60A fliters

De compacte Nissin i40 en i60A flitsers passen perfect bij een Sony systeemcamera.

Waarom zijn de Nissin i40, i60A en i600 flitsers de ideale flitsers voor mijn Sony A7 camera?

 • Compact en lichtgewicht;
 • Zeer krachtig;
 • Eenvoudig te bedienen;
 • Volledig TTL;
 • Draadloos aan te sturen tot 30 meter via NAS.

Hoe gebruik ik geavanceerde timer mogelijkheden met mijn Sony A7R II camera?

Een belangrijke onderscheidende eigenschap van de Sony A7R II is zijn hoge resolutie. Dit maakt deze fullframe systeemcamera uitermate geschikt voor bijvoorbeeld astrofotografie. Echter, met alleen een camera ben je er nog niet. Een timermodule met uitgebreide opties is een must-have bij astrofotografie. Zo wil je bijvoorbeeld de sluitertijd in kunnen stellen en de camera niet steeds handmatig opnieuw aan te hoeven zetten, zodat je niet nét het moment mist. Dat kan met de Hähnel Timer Module!

Hiermee maak je niet alleen eenvoudig time lapse opnames, maar stel je ook intervallen tussen verschillende opnames in, de sluitertijd per opname én het aantal opnames dat je camera achter elkaar maakt. Wil je nóg meer mogelijkheden hebben, ga dan voor de Hähnel Captur PRO Module. Hiermee kan je zorgen dat je Sony A7 camera ontspant door een externe trigger, zoals licht, geluid of beweging.

Welke mogelijkheden biedt de Hähnel Captur Timer Module?

 • Interval, sluitertijd en herhaling instellen;
 • Time lapse opnames maken;
 • Werkt draadloos tot 100 meter;
 • Uit te breiden met Pro module voor uitgebreide trigger mogelijkheden;
 • Kan zowel camera als flitser(s) aansturen.

Hahnel ProCube2 oplader voor 2 Sony Camera Accu's

De ProCube2 voor Sony is de opvolger van de populaire ProCube. Met deze design-lader kun je twee camera-accu's tegelijkertijd opladen, maar hij is ook geschikt voor het laden van 4 AA-batterijen én USB-apparatuur. De accuplaat is draadloos en gemakkelijk te verwisselen. De universele ProCube2 acculader wordt geleverd inclusief een EU stekker, een UK stekker en een USA stekker waardoor hij echt wereldwijd bruikbaar is. Daarnaast wordt ook een 12V aansluiting meegeleverd, voor laden in de auto. Ideaal voor fotografen op reis.

De Sony versie is geschikt voor de NP-BX1 accu, de NP-FW50 accu en de NP-FZ100 accu. Evenals de Hähnel versies van deze accu's (HL-X1 en HL-XW50). Bovendien is het dé oplossing voor het feit dat er bij de Sony A7, A7 II en A7 III uitsluitend een USB lader wordt geleverd om de accu op te laden, waardoor je de accu’s alleen kunt opladen als ze in de camera zitten. De camera zelf doet dan zo'n 4 á 5 uur over het laden, terwijl de ProCube2 2 accu's laadt in slechts een uur tijd!

Procube 2 Sony Accu oplader

Hähnel Procube2 Sony Accu oplader

Geef een reactie