Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Steiner verrekijkers: voor elk doel de perfecte kijker

Een verrekijker koop je niet zomaar. Althans, je zou een verrekijker niet zomaar moeten kopen. Voor elk doel is er een verrekijker. Om er zeker van te zijn dat je de kijker aanschaft die voor jouw doeleinden het beste is, zijn er diverse factoren die je in de gaten moet houden: Waar ga je hem voor gebruiken? Hoe belangrijk is goed nachtzicht? Ga je er lange afstanden mee lopen? Moet hij waterdicht zijn? Het Steiner assortiment van Degreef & Partner biedt een kijker voor iedere doelgroep.

Verrekijkers voor:

steiner-outdoor-verrekijker

Topkwaliteit verrekijkers met een lichtgewicht behuizing van het oersterke Makrolon, schokbestendig opgehangen prisma's en een hightech stikstof druksysteem

Steiner verrekijkers topkwaliteit uit Duitsland

Steiner levert topkwaliteit verrekijkers voor outdoor, watersport en Wildlife- en vogelobservatie. Die indeling in categorieën is niet voor niets, want ieder verrekijkergebruik heeft zo zijn specifieke kenmerken. In de basis zijn de Steiner verrekijkers hetzelfde: een omtopkwaliteit verrekijker met een lichtgewicht behuizing van het oersterke Makrolon, schokbestendig opgehangen prisma's en een hightech stikstof druksysteem de verrekijker bestand te maken tegen vocht en extreme temperaturen. De NBR-Longlife rubberen antislip bekleding zorgt bovendien voor een perfecte grip. Maar er zijn ook verschillen, waarop we hieronder wat dieper ingaan.

Steiner outdoor verrekijkers

De Steiner outdoor kijkers zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die veelvuldig met hun verrekijker op pad zijn. Deze robuuste verrekijkers zijn daarom compact en licht van gewicht maar bieden wel een perfect zicht. Ze zijn onderverdeeld in de Safari Ultrasharp, de Wildlife XP en de BluHorizons modellen. De naam van de Safari Ultrasharp zegt het eigenlijk al: een verrekijkerserie die ontzettend scherp beeld geeft, wat komt door de High Contrast Coating. De kijkers zijn compact vormgegeven en zo handzaam dat je ze eigenlijk altijd en overal mee naar toe kunt nemen. De Fast Close Focus zorgt voor een probleemloze scherpstelling en de oerdegelijke behuizing kan maar liefst 11G aan impactkrachten aan. Echt een kijker voor zware omstandigheden. De Wildlife kijkers zijn wat robuuster maar volgen hetzelfde principe. Ze beschikken over HD optiek die voor een levendige 3D-beeldweergave zorgt en ze zijn eveneens waterdicht.

Belangrijk om te weten is dat voor de optiek ECO-glas gebruikt wordt, dat is glas zonder arseen, antimoon, lood of andere giftige zware metalen. De BluHorizons verrekijkers zijn, net als de UltraSharp modellen, lekker compact, maar ze onderscheiden zich door de toepassing van Autobright technologie. Dit wil zeggen dat de helderheid automatisch wordt aangepast op basis van het omgevingslicht, zodat je ogen beschermd zijn tegen fel zonlicht en je geen last hebt van weerspiegelingen op grote oppervlakken.

steiner-outdoor-verrekijkers

De Steiner outdoor kijkers zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die veelvuldig met hun verrekijker op pad zijn.

Verrekijkers voor watersport

De Steiner verrekijkers voor de watersport dienen aan andere eisen te voldoen dan eentje voor wandelaars. Steiner marinekijkers zijn daarom waterdicht en bekleed met stootvast rubber dat een goede grip geeft, ook met natte handen. De Steiner Navigators kunnen een onverhoopte duik aan tot een diepte van 2 meter en de Steiner Commanders tot maar liefst 11 meter! Verschillende modellen hebben bovendien een ingebouwd digitaal kompas om de navigatie te vergemakkelijken.

Verder is het scherpstelmechanisme wezenlijk verschillend van gewone verrekijkers: omdat de kijker waterproof is, stel je ieder oculair afzonderlijk scherp. Dankzij de 7x vergroting en de grote frontlenzen van 30mm of 50mm zijn Steiner Marine kijkers zeer lichtsterk,waardoor ze ook in de schemering en 's nachts een helder beeld geven. De professionele Commander modellen zijn van militaire kwaliteit, hebben HD optiek en worden geleverd met een draagriem die de kijker drijvend houdt als hij per ongeluk overboord valt. De Navigators zijn meer bedoeld voor de hobbywatersporter die een perfect scherp beeld wenst, maar die niet bij een straffe noordwester hoeft aan te meren bij een booreiland.

steiner-watersport-verrekijkers

Steiner marinekijkers zijn waterdicht en bekleed met stootvast rubber dat een goede grip geeft, ook met natte handen.

Steiner verrekijkers voor wildobservatie

Een aparte categorie vormt de hunting-lijn. Deze Steiner verrekijkers zijn bedoeld voor wildobservatie. Ideale kijkers voor natuurvorsers, boswachters, vogelaars en jagers, maar natuurlijk ook handig voor veeleisende buitensporters of op safari. De Steiner Nighthunters en de Ranger Xtreme-serie hebben ieder hun eigen kenmerken, maar in de basis zijn ze allemaal voorzien van zeer hoogwaardige optiek voor een rustig kijkerbeeld. Niets is zo vervelend als vermoeide ogen als gevolg van het langdurig observeren door een verrekijker en daarom heeft Steiner zeer veel aandacht besteed aan de perfecte combinatie van vergroting, beeldveld en helderheid.

De Nighthunter modellen beschikken over een ontwerp met speciaal glas waardoor de lichtopbrengst nog vergroot wordt. Het beeld is vlijmscherp, kleurecht en contrastrijk en overstraling wordt gereduceerd tot het minimum. Contouren zijn duidelijk zichtbaar, zelfs bij weinig licht of observatie in de schemering. De Ranger Extreme modellen zijn zeer lichtsterke verrekijkers met ideale verhouding tussen en glasdiameter. Dit zijn echt allround observatiekijkers: gemakkelijk hanteerbaar, razendsnel scherp te stellen en met een geweldige lichttransmissie.

steiner-hunting-verrekijkers

Deze Steiner verrekijkers zijn bedoeld voor wildobservatie. Ideale kijkers voor natuurvorsers, boswachters, vogelaars en jagers.

Vogels kijken met Steiner

Een andere tak van observatie is vogels spotten. Speciaal voor deze categorie gebruikers heeft Steiner de Skyhawk 4.0 birdwatching modellen. Die zijn gebaseerd op de Nighthunter observatiekijkers, maar minder extreem. Ook deze kijkerlijn is ontwikkeld om een rustig en razendscherp beeld te geven en ervoor te zorgen dat je probleemloos urenlang kunt observeren zonder vermoeide ogen te krijgen. Voor alle hunting en birdwatching modellen geldt dat ze uiteraard waterdicht zijn dankzij de stikstofvulling, en dat ze zeer prettig in de hand liggen door de rubber bekleding en de ergonomische vormgeving met duimsteun. De constructie is zodanig dat deze lichtgewicht kijkers perfect in balans liggen als je ze voor ogen neemt maar wel tegen een stootje kunnen.

steiner-birding-verrekijkers

Ook deze kijkerlijn is ontwikkeld om een rustig en razendscherp beeld te geven en ervoor te zorgen dat je probleemloos urenlang kunt observeren zonder vermoeide ogen te krijgen.

Meer informatie kun je ook vinden op de website van Steiner Duitsland

Geef een reactie