Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Upgrade je DJI Mavic Mini drone met een paar vernuftige accessoires

De DJI Mavic Mini is met 249 gram een zeer lichte drone. Ondanks dat hij zeer compact is, is het een complete drone voor een relatief lage prijs. Deze drone is voor dagelijks gebruik en door iedereen te besturen. Hierbij een aantal accessoires die jouw DJI Mavic Mini kit aanvullen om hem professioneel te gebruiken. Deze accessoires passen ook bij de DJI Mavic Mini 2!

Zorgvuldig vervoer van de drone

Volgens de video’s die DJI heeft gepubliceerd over de Mavic Mini kun je deze kleine drone gewoon in je (hand)tas vervoeren. Een beschermende cameratas is een goed idee voor wie een tikkeltje zuiniger wil omgaan met zijn kostbare drone. Met een cameratas met verstelbare schotten vervoer je de drone veilig naar de vliegplek. Omdat het zo’n kleine drone is volstaat een kleine rugzak of case.

Lowepro tassen open
Lowepro tassen dicht
De binnenkant van de tas is van belang als je de Mavic Mini veilig wilt vervoeren.

Een punt waar je op moet letten bij het kiezen van een rugzak of case, is de binnenkant van de tas. Een gevoerde binnenkant met zachte bekleding is beter voor je drone. Ook zijn uitneembare/verstelbare schotten belangrijk, die zorgen ervoor dat je de Mavic Mini goed kunt vastklemmen. Zo voorkom je dat hij gaat schuiven in je tas. Bij alle vier de voorgestelde tassen is dit mogelijk. Dus welke specifieke tas bij jou past, dat ligt geheel aan jouw stijl.

Lowepro Tahoe en Flipside cameratassen voor kleine drones

Links: Flipside BP 200 AW II – Rechts: Tahoe BP 150

Lowepro Tahoe BP 150

De Tahoe BP 150 is een sportief rugzakje waar je DJI Mavic Mini, de remote controller en andere drone accessoires met gemak in passen. Er is voldoende ruimte voor wat persoonlijke spullen en in het CradleFit draagvak kun je een compact tablet opbergen. Ook zijn er een aantal handige vakjes met ritsen zodat kleine accessoires niet door je tas gaan zwerven. Aan de zijkant zit elastische gaas waar je een drinkfles kunt plaatsen. De Tahoe is beschikbaar in de kleuren rood, blauw, zwart en in camouflage uitvoering.

Bekijk de Tahoe BP 150

Lowepro Flipside BP 200 AW II

De Flipside BP 200 AW II is een erg handige en stijlvolle camerarugzak. Hij is populair bij actieve allround fotografen en ook zeer geschikt om je DJI Mavic Mini veilig in te vervoeren. Er passen ook wat persoonlijke spullen, een lading kleine accessoires en een 7-inch tablet in. Ook is hij waterdicht en heeft een All Weather regenhoes. De achterwand is gemaakt van ademend materiaal, een kenmerk wat prettig is met warm weer. Het meest speciale aan deze rugzak is het feit dat je hem voorop je buik kunt draaien. Zo kun je makkelijk de drone uit de tas pakken zonder dat je de tas op de grond hoeft te zetten. Deze rugtas is beschikbaar in het zwart en in camouflage uitvoering.

Bekijk de Flipside BP 200 AW II

Lowepro Photo Active en M-Trekker

Links: M-Trekker BP 150 – Rechts: Photo Active 200 AW

Lowepro M-Trekker BP 150

Deze rugzak lijkt aan de buitenkant allerminst op een camerarugzak, maar op een modieuze urban rugzak. Toch heeft de Lowepro M-Trekker BP 150 aan de binnenkant alle kenmerken om je DJI Mavic Mini en de drone accessoires veilig te vervoeren. De dik gepolsterd achterpand is gemaakt van ademend materiaal, wat het draagcomfort van de rugzak verhoogt. Naast je Mavic Mini passen er ook wat persoonlijke spullen, een aantal kleine accessoires en een 13-inch laptop of tablet in. Bij de tas zit een All Weather regenhoes die je tas droog houdt tijdens een forse regenbui. De M-Trekker BP 150 is beschikbaar in het grijs en zwart.

Bekijk de M-Trekker BP 150

Lowepro Photo Active 200 AW

De Photo Active 200 AW is ook een mooie kleine sportieve rugzak met binnenin alle kenmerken om je DJI Mavic Mini en drone accessoires veilig mee te nemen. Er passen ook wat persoonlijke spullen, een lading kleine accessoires en zelfs een 13-inch laptop in. Via drie verschillende ritsen kun je snel bij je camera. De bijgeleverde AW-regenhoes houdt je spullen droog tijdens een forse regenbui. Aan de zijkant zit elastische gaas waar je een drinkfles kunt plaatsen. De achterwand is gemaakt van ademend materiaal, wat het draagcomfort van de rugzak verhoogt. De Photo Active 200 AW is verkrijgbaar in blauw-zwart en een zwart-grijze uitvoering.

Bekijk de Photo Active 200 AW

Tip
Heb je meer spullen en heb je een grotere rugzak nodig? Van de Lowepro Photo Active en Lowepro Flipside zijn er grotere broertjes beschikbaar.

De mooiste beelden schieten

Je kunt de videobeelden opnemen als RAW-bestanden en ze later handmatig bewerken in bijvoorbeeld Photoshop. Maar heb je daar geen zin in en wil je gelijk mooi beeld, dan ontkom je er niet aan om filters te gebruiken.

PGYTECH UV-filtre

Een UV-filter beschermt de cameralens en verkomt een groenblauwe waas door te veel UV-licht.

Filter het licht met een UV-filter

Een UV-filter is een onmisbare accessoire voor elke cameralens, zo ook die van je drone. De cameralens van de DJI Mavic Mini is namelijk een van de meest kwetsbare onderdelen van de drone. Het filter functioneert perfect ter bescherming van de lens. Daarnaast voorkom je met een UV-filter natuurlijk de groenblauwe waas die bij zonnige omstandigheden door een teveel aan ultraviolet (UV) licht. Omdat het UV-filter vrijwel kleurneutraal is, kunt je het filter altijd op de camera laten zitten. Deze lens past ook op de DJI Mavic Mini 2.

Bekijk het PGYTech UV-filter

Het effect van een ND-filter voor Mavic Mini

Het effect van een ND-filter bij een lange sluitertijd.

Een professionele ND-filterset

Naast een UV-filter kun er je nog voor kiezen om een professionele ND-filterset bij te nemen. In de ND-filterset zitten 4 verschillende filters die ongelooflijk mooie beelden kunnen opleveren. Een ND-filter, ook wel grijsfilter genoemd, corrigeert de hoeveelheid licht dat op de sensor van de camera valt. Ook kun je met een ND-filter de sluitertijd van de camera spelen zonder dat je beelden overbelicht raken.

Bekijk de ND-filterset voor DJI Mavic Mini

Veiligheid staat voorop

In principe heb je geen extra accessoires nodig om zonder problemen op te stijgen. Maar wil je meer veiligheid dan zijn er accessoires die daar aan bijdragen.

DJI Mavic Mini veiligheid - Lume Cube Strobe

Bij de kleine Strobe wordt een groen en rood kleurkapje meegeleverd.

Lume Cube Strobe

Volgens de Nederlandse wetgeving mag een drone maximaal 120 meter boven het water of grond vliegen. Daarnaast moet de eigenaar de drone altijd in zijn gezichtsveld houden. Ook mag je in Nederland alleen bij daglicht vliegen. Waarom heb je dan een LED Strobe nodig?

Laten we wel stellen, deze drone heet niet voor niets ‘Mini’. Hij past letterlijk in de palm van je hand. Hij blijft goed zichtbaar als je binnen vliegt, maar als je buiten iets verder en hoger wilt vliegen dan kun je hem gemakkelijk even uit het zicht verliezen. Zeker op een grijze dag. De Strobe van Lume Cube is een knipperende LED-lamp van slechts 10 gram. Zo blijft je Mavic Mini beter zichtbaar, zelfs op grote afstand!

Bekijk de Lume Cube Strobe

Propeller cage - veiligheid voor de DJI Mavic Mini

Een propeller cage beschermt de propellers van de drone.

Propeller Cage

Bij aanschaf van een DJI Mavic Mini krijg je bij je nieuwe drone een paar reserve propellers erbij geleverd. Idealiter hoef je deze nooit te gebruiken, of anders enkel in noodgevallen. Omdat de propellers kwetsbaar zijn, kun je ze het beste beschermen met een beschermende kooi. Een nieuwe drone is even wennen en zo voorkom je dat je bij je eerste vlucht, tijdens het landen of opstijgen al gelijk je propellers moet vervangen. Niet alleen bescherm je de propellers, ook de vliegomgeving is veilig voor de snel roterende propellers. En natuurlijk ook belangrijk is: het zicht van de camera wordt door de kooi niet belemmerd.

Bekijk de Propeller cage

Tip
Wil je geen beschermende kooi om je DJI Mavic Mini heen, maar wil je wel zo goed mogelijk kunnen landen? De PGYTech Landing Pad Pro voor drones is een accessoire waarmee je een veilige landing- en opstijg plek markeert.

Tijd om veilig mooie beelden te gaan schieten met je DJI Mavic Mini!

landing gear

Met de Landing Gear Extensions van PGYTECH stijg je gemakkelijker op.

Geef een reactie