Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ViewPoint BP 250 AW, CS 40, 60, 80: Lowepro tassen voor GoPro

Een GoPro is een fijn ding. Lekker compact, superscherp beeld en multi-inzetbaar dankzij een eindeloze reeks accessoires. Veel ander merken zijn ondertussen ook op de action cam-trein gesprongen en dat heeft een breed arsenaal aan camera's opgeleverd die allemaal één ding gemeen hebben: een zeer compacte en lichte behuizing. Want je hebt zo'n camera doorgaans ergens op je hoofd, je lijf of je snowboard, skateboard, fietsstuur of waar dan ook geklemd of geschroefd en daar mag ie absoluut niet in de weg zitten.

Lowepro introduceert een reeks tassen die speciaal ontworpen zijn om een GoPro of andere actioncam gemakkelijk in mee te nemen, deze tassenserie (vier items) wordt uitgebracht onder de naam ViewPoint. Wil je meer weten over de ViewPoint-serie van Lowepro, dan kun je verder lezen op deze blog of de productpagina's bekijken voor specifieke productinformatie:

Productpagina ViewPoint BP 250 AW (adviesprijs €199)
Productpagina ViewPoint CS 40 (adviesprijs €44,95)
Productpagina ViewPoint CS 60 (adviesprijs €59)
Productpagina ViewPoint CS 80 (adviesprijs €74,95)

viewpoint BP 250 lowepro CS40 CS60 CS80

De ViewPoint Line-up van Lowepro met ViewPoint BP 250 AW en ViewPoint CS40, CS60 en CS80.

Het is van het allergrootste belang dat je zo'n kleine action cam met accessoires ook goed opbergt. Want als je camera kapot stuitert in een goedkoop tasje of stuk trilt in een harde kist zonder beschermende polstering, heb je niet zoveel meer aan die perfecte action cam. Om nog maar niet te spreken van eindeloos zoeken naar onderdelen of geheugenkaartjes in een te grote, onoverzichtelijke tas. Daarom heeft Lowepro eens goed gekeken naar de eisen die een action cam-eigenaar stelt aan zijn spullen en een lijn fototassen ontworpen die precies dat biedt waar je behoefte aan hebt als gebruiker van een GoPro Hero of ander type action cam.

viewpoint BP 250 lowepro 2

Lowepro ViewPoint BP 250AW in actie.

ViewPoint: exclusief ontworpen om een action cam op te bergen

De Lowepro ViewPoint-serie is het resultaat. Een praktische rugzak en drie speciale tasjes die allemaal exclusief ontworpen zijn om een GoPro Hero, Sony HDR, Panasonic HX, Garmin Virb, Ricoh WG-M1, TomTom Bandit of willekeurig welke andere compacte action cam veilig in op te bergen. Qua uiterlijk houden ze het midden tussen de ProTactic fotorugzakken en SlipLock pouches. Waarmee direct duidelijk is dat het Lowepro niet gaat om trendy gadgets maar om serieuze tassen voor veeleisende action cam gebruikers. Alleen de camouflageprint hier en daar zorgt voor een frivole noot, maar verder zijn ze vooral ontworpen op praktische bruikbaarheid en veel inhoud bij kleine buitenmaten zonder in te boeten aan degelijkheid. Daarom heeft Lowepro ook hoogwaardig polyester gebruikt in combinatie met ballistisch polyester. Ze weten daar op de designafdeling ondertussen wel hoe een gemiddelde dag van een skateboarder, mountainbiker of snowboarder eruit ziet...

viewpoint BP 250 lowepro 3

De ViewPoint Backpack 250 AW heeft een insert die via de zijkant van de tas kan worden uitgenonen. Deze insert is gelijk aan de ViewPoint CS80 en heeft vakjes voor bijvoorbeeld een suction cup, head strap en chest harness mount.

Degelijke fotorugzak voor action cam

De Lowepro BP 250 AW is een degelijke maar zeer compacte action cam rugzak die speciaal ontworpen is om een drietal actie camera's met diverse accessoires mee te nemen. De ViewPoint BP 250 AW is qua vormgeving rechttoe rechtaan. Form follows function. Deze  rugzak is duidelijk bedoeld om te beschermen en te vervoeren. De rugzak is gebaseerd op de populaire slingbag constructies van Lowepro: een apart ondervak voor je apparatuur en een bovenvak voor accessoires en dagelijkse spullen. Het cameravak is zeer snel via de zijkant toegankelijk om gemakkelijk je GoPro te kunnen grijpen. De gehele camera-insert is daarbij uitneembaar voor een extra hoog gebruiksgemak. Die cameratas biedt plaats aan een tot drie GoPro Hero action cams of andere typen actiecamera's met diverse accessoires, zoals een bevestigingsbeugel, een lader, kabels, accu's en geheugenkaartjes. Aan de buitenzijde heeft Lowepro volop bevestigingspunten aangebracht om andere ViewPoint accessoires te kunnen bevestigen en dankzij de comfortabele schouderbanden draagt deze camerarugzak erg prettig. Een All Weather-hoes biedt bescherming tegen de regen en aan de zijkant is plaats voor een grote Gorillapod en een waterfles. En als je wilt, hang je gewoon je skateboard aan het voorpand met de handige bevestigingsogen.

viewpoint CS80 lowepro

Het organiseren van je spullen in een ViewPoint CS-tas gaat gemakkelijk.

Lowepro ViewPoint CS 40, CS60 en CS80

De Lowepro ViewPoint CS40, CS60 en CS80 zijn wezenlijk anders van opzet. Dit zijn echte modulaire buidels om je action cams met diverse accessoires in mee te nemen. De CS40 is de kleinste van het stel en deze bijzonder compacte cameratas biedt plaats aan een GoPro Hero action cam of iets vergelijkbaars en een behoorlijke hoeveelheid accessoires, zoals bevestigingsbeugels, lader, kabels, accu's, een Gorillapod en extra geheugenkaarten. De ViewPoint CS60 is de grotere variant van de CS40. Deze fototas biedt plaats aan twee GoPro Hero's en bijbehorend materiaal. En dan is eer nog de ViewPoint CS80, de grootste broer in de ViewPoint CS familie. Hierin kun je zonder moeite drie action cams met hun accessoires kwijt. De Lowepro ViewPoint CS tassen zijn gemaakt van dik, met nylon en polyester bekleed schuimrubber dat uitstekend beschermt tegen vocht, stoten, krassen en slijtage maar toch bijzonder licht is. De vormgeving houdt het midden tussen een zeer compacte camerakoffer en een cameratas. In tegenstelling tot de Lowepro DashPoint GoPro koffertjes hebben ze echter geen hardshell constructie. Wel kun je uiteraard meerdere CS-tassen op elkaar leggen want ze zijn vooral heel plat van vorm. De buidels hebben handvaten om ze snel te kunnen grijpen en de waterdichte ritssluitingen zijn voorzien van handige, extra lange trekkers om de tas ook met handschoenen aan te kunnen openen.

viewpoint BP 250 lowepro 4

In de ViewPoint BP 250 AW rugzak past trouwens ook een 15,6" laptop! Wanneer je de CS80 case aan de zijkant uit de tas haalt, blijft er een ruim vak over waar je bijvoorbeeld ook een spiegelreflexcamera in mee kunt nemen.

 

Tricot interieurbekleding en doordachte indeling

Het interieur van de ViewPoint CS-tassen en van de insert in de BP 250AW rugzak is bekleed met zacht tricot voor extra bescherming tegen krassen. Je hoeft bij het opbergen en tevoorschijn halen dus geen rekening te houden met beschermkapjes of lensdoppen; grab & shoot is echt het uitgangspunt. "Hou een van adrenaline stuiterende skater niet langer op dan nodig is, maar zorg wel dat er geen brokken gemaakt worden", zoiets moet er gebriefd zijn tijdens de R&D-vergaderingen. Het interieur is daarom uiteraard ook geheel naar eigen wens in te delen door de van klittenband voorziene schotjes te verplaatsen. Dan grijp je nog zekerder naar je spullen in alle haast. En: in het deksel van de CS40 is een gaasnet opbergvak aangebracht voor geheugenkaartjes. Handig! Bij de CS60 en CS80 is dat opbergvak gecombineerd met een omvouwbaar paneel met elastische lussen in de deksel. Daarmee kun je de kabels en mounts handig te scheiden van de rest van de inhoud. Nog handiger, want daardoor heb je overzicht terwijl toch alles onder handbereik is. De insert van de fotorugzak heeft ook die praktische opberglussen, maar daar ontbreekt het gaasvak voor de geheugenkaartjes. Die berg je bij de BP 250AW namelijk op in de rugzak zelf.

viewpoint CS60 lowepro

Een detail van de ViewPoint CS-tassen. Er is rekening mee gehouden dat de zeer kleine Micro SDHC-geheugenkaartjes goed opgeborgen moeten kunnen worden en niet kwijt raken.

Een GoPro Hero met een reeks accessoires (Tip: kijk ook eens bij GoPole, Joby en PolarPro hier op de site!) kopen is geen moeilijke stap, maar als je spullen veilig door je avonturen heen helpen vergt wel wat aandacht. Gelukkig krijg je daarbij nu dus hulp van Lowepro, en dat zonder al te hoge uitgaven, want een GoPro is al duur genoeg... Doordacht, compact en hoogwaardig: precies wat je van Lowepro verwacht. Je action cam is veilig onder alle omstandigheden maar wel direct bij de hand als het nodig is.

Geef een reactie