Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Welke gimbal moet ik hebben?

Kun jij tijdens het filmen je camera maar niet stil houden? Lukt het niet om vloeiend te filmen? Heb je last van vervelende schokken in beeld, die afbreuk doen aan je film? Je bent niet de enige; strakke camerabewegingen zijn niet altijd even makkelijk. Bovendien is het extra vervelend dat je de schokkerige beelden vaak pas achteraf ontdekt. Maar niet getreurd, er is een oplossing: een gimbal, ofwel stabilizer. Maar welke gimbal moet je hebben voor welke camera?

Wat is een gimbal?

Een gimbal, ook wel stabilizer genoemd, zorgt ervoor dat je camera altijd recht hangt. Hoe zeer jij ook beweegt met je camera, of hoe wild de opnames zijn; de gimbal corrigeert de bewegingen en zorgt er zo voor dat de opnames altijd stabiel zijn.

Een gimbal bestaat uit een zogeheten cardanische ophanging (genoemd naar de Italiaanse wetenschapper Girolamo Cardano). Een cardanische ophanging wordt ook gebruikt in een gyroscoop en in drones. Het komt erop neer dat een object in een ring wordt opgehangen aan twee scharnieren, die op één lijn door het midden van de ring lopen. Die ring is op dezelfde manier bevestigd in een wijdere ring, waarbij de lijn van die scharnieren loodrecht staat op die van de eerste lijn.

Meestal wordt er nog een derde ring op dezelfde manier gebruikt. Omdat het zwaartepunt niet in het middelpunt van de ringen ligt, blijft het object steeds rechtop, ook al beweegt de buitenste ring. Dit principe wordt in een gimbal gebruikt om je camera (of smartphone) steady en rechtop te houden. En dat werkt uitstekend!

Welke gimbal moet ik hebben?

Tegenwoordig maakt het gelukkig niet meer uit wat voor apparaat je gebruikt om mee te filmen, er is altijd wel een passende gimbal te vinden. FeiyuTech heeft een stabilizer voor elke situatie en voor elke camera, action cam en smartphone. Maar welke camera stabilizer is voor jou de beste keuze?

FeiyuTech SPG2, gimbal voor smartphone


Gebruik je vooral je smartphone voor het maken van vlogs en heeft je telefoon geen eigen (goede) videostabilisatie? De FeiyuTech SPG2 is in zo'n geval onmisbaar. Deze gimbal voor iPhone en smartphone stabiliseert over drie assen. Bovendien kun je via Bluetooth geluid opnemen vanaf een externe microfoon, die je op de gimbal aansluit. Die aansluiting ondersteunt de American Headset Jack (AHJ) standaard – heb je die niet, dan kun je een adapter naar het Open Mobile Terminal Platform (OMTP) gebruiken. Verder heeft deze gimbal stabilizer een 'shadow hunting' modus, waarmee je een onderwerp vastzet, om het vanuit elke hoek te kunnen filmen.

Bekijk de FeiyuTech SPG2


FeiyuTech G6 Plus, gimbal voor action cams,
camera's en smartphones


Voor fanatieke videomakers en creatieve content creators die verschillende apparaten gebruiken om video's te maken is de FeiyuTech G6 Plus de beste keuze. Dit is de gimbal voor action cam, systeemcamera, compactcamera, (compacte) videocamera en smartphone. Deze alleskunner is heeft een 'Magic Focus Ring', waarmee je de belangrijkste instellingen snel aanpast. De G6 Plus is in elk geval compatibel met de Canon M10+15-45lens, Canon G3X, Sony RX0, Sony RX100, Sony a6300+16-50lens, Sony a6300+28-70lens, Sony a6500+16-50lens, Sony a6500+28-70lens, Canon M100 15-45lens, Panasonic LX10, Panasonic GH4, Gopro Hero-serie en smartphones. Gebruik je vooral action cams? Check dan de FeiyuTech G6.

Bekijk de FeiyuTech G6 Plus


FeiyuTech AK2000, gimbal voor spiegelreflex
en systeemcamera’s


Ben je van plan om Avengers: Endgame van de troon te stoten en de beste film aller tijden te maken? Dat is een flinke uitdaging! Met de FeiyuTech AK2000 zet je alvast een stap in de goede richting. Natuurlijk is deze gimbal niet alleen voor makers van de volgende kaskraker. Ook professionele videomakers kiezen voor de AK2000. Deze gimbal voor spiegelreflex en systeemcamera’s kan camera's tot 2,8 kilo dragen en is voorzien van een handig touchscreen om alle instellingen aan te passen. Zo is het heel eenvoudig om prachtige time-lapses te maken en de zoom, stabilisatierichting en witbalans aan te passen. Je kunt hem via Bluetooth bedienen via de Feiyu ON app. De gimbal is verder eveneens voorzien van een 'Magic Ring' en een 'shadow hunting' modus, en de accu houdt het maar liefst 12 uur lang vol.

Bekijk de FeiyuTech AK2000


FeiyuTech AK4500, voor zwaardere camera's

FeiyuTech AK4500 gimbal Stabilizervoor DSLR Camera

Voor de echte ‘heavy duty filmer’ moet je bij de FeiyuTech AK4500 zijn. Deze gimbal kan maar liefst een gewicht van 4,6 kilo kan dragen. Bij de AK4500 wordt een externe draadloze follow-focusmotor geleverd waarmee je nauwkeurig kunt scherpstellen. Ook een draadloze afstandsbediening, de afneembare Hyperlink Remote grip ontbreekt niet. Gebruik de Hyperlink Remote om de gimbal draadloos aan te sturen binnen een straal van 10 tot 15 meter.

Bekijk de FeiyuTech AK4500


FeiyuTech

Heb je achterhaald welke gimbal je moet hebben, dan kun je die uiteraard vinden bij Degreef & Partner. Meer informatie over de fabrikant en de gimbals is ook te vinden op de website van FeiyuTech.

Geef een reactie