Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Welke Joby Gorillapod past bij welke camera?

De Joby Gorillapod is een van de handigste innovaties voor creatieve fotografen sinds de uitvinding van het statief. Een ministatief met buigzame pootjes dat je om willekeurig elke boomtak, fietsstuur of lantaarnpaal kunt vouwen om je camera te ondersteunen. Briljant idee en bovendien zeer betaalbaar. Geen wonder dus dat Gorillapods populair zijn.

Maar: welke Gorillapod is eigenlijk geschikt voor welk type camera? Want het is niet zo dat je gewoon willekeurig welk fotogereedschap op zomaar iedere Gorillapod kwijt kunt. Het draagvermogen van de diverse uitvoeringen verschilt namelijk nogal. Tijd dus om wat licht in de duisternis te scheppen. Dat doen we per type.

Joby Gorillapod One, 1K, 3K 5K family

Joby Gorillapod One, 1K, 3K 5K family.

Joby GorillaPod 325/Original, Magnetic en Video

De Joby GorillaPod One/Original is het lichtste en meest veelzijdige camerastatief dat op dit moment verkrijgbaar is. Dankzij de dertig flexibele gewrichten die kunnen buigen en draaien, kun je een fotocamera stevig op en aan vrijwel elk oppervlak bevestigen. De GorillaPod 325 Original heeft een draagvermogen van maximaal 325 gram. Wat betekent dat je er prima een compactcamera op kwijt kunt. Zoals een Nikon Coolpix, een Canon Ixus, een Sony Cybershot of een Fuji Finepix.

Overigens geldt dit maximale draagvermogen ook voor de GorillaPod Magnetic. De GorillaPod Video kan eveneens 325 gram aan, maar met zijn handige statiefkopje met panningmogelijkheid is deze GorillaPod perfect voor ultracompacte videocamera's en actioncams zoals een GoPro Hero.

Griptight ONE GP GorillaPod - Magnetic Impulse smartphone houder

De GripTight ONE en Magnetic Impulse smartphone houders zijn stevig en stabiel.

Joby GorillaPod GripTight-serie – Smartphone en tablet houders

Filmen met je camera van je smartphone of tablet is populairder dan ooit. Wat niet vreemd is als je de goede kwaliteit van het beeldmateriaal terugziet. Onder de Joby GripTight-serie vallen een aantal handige smartphone en tablet houders om prettig mee te videobellen of te vloggen. Zo is er de GripTight ONE smartphone houder waarmee je een smartphone gemakkelijk overal neer kunt zetten of aan te bevestigen. Hij staat op flexibele GorillaPod pootjes waardoor je de horizon tijdens het videobellen altijd recht kunt zetten, ook als je ondergrond niet vlak is. Je smartphone komt ongeveer 8 cm boven het tafelblad uit als hij in de houder is geplaatst.

Naast de GripTight ONE heb je het tweelingbroertje de GripTight Magnetic Impulse. Het verschil tussen deze twee smartphone houders is dat de Magnetic Impulse magnetische voetjes heeft. Door deze speciale voetjes is hij magnetisch op een metalen ondergrond vast te zetten. Ook erg handig aan de Magnetic Impulse is dat er een Bluetooth afstandsbediening bij zit om de opname van bijvoorbeeld je sport-instructievideo te starten en te stoppen. Beide smartphone houders kunnen smartphones vasthouden met afmetingen van 56mm tot en met 91mm breed. Dit betekent dat de GripTight ONE en Magnetic Impulse vrijwel met elke smartphone is te gebruiken.

iPad houder GripTight en TelePod met Smartphone Mount

De GripTight Telepod Pro en de GripTight GorillaPod Stand Pro Tablet.

De GripTight Telepod Pro maakt ook onderdeel uit van de Joby GripTight-serie. Dit is een (tafel)statief met een telescopische middenzuil en de GripTight Pro Mount. De TelePod is ook te gebruiken als selfie stick. Je kunt de hoogte van de middenzuil verstellen van 34 cm tot maximale hoogte van 79 cm. Op de GripTight Mount (ook los verkrijgbaar) kun je ook smartphones plaatsen met een breedte van 56 tot 91 mm. De met rubber beklede, verstelbare klauwen geven grip onder alle omstandigheden en dankzij de vergrendelingshendel kun je de GripTight niet per ongeluk los draaien. De GripTight Mount kun je ook van de TelePod Pro halen om er een camera met een ¼-inch schroefgat op te zetten. Dit is universeel voor alle camera’s.

Voor tablets kun je de GripTight GorillaPod Stand Pro Tablet gebruiken. In deze tablethouder passen tablets in die tussen de 128 en 192mm breed zijn. Dit zijn de meest gangbare tablets tot ongeveer 11-inch. Ook bij deze tablethouder heb je flexibele GorillaPod poten waarmee je de tablet stabiel op elke ondergrond kunt plaatsen.

Joby Gorillapod Micro

De kleine Joby Gorillapod Micro.

De Joby Gorillapod Micro Tripod

De Joby Micro Tripod is eigenlijk geen standaard Gorillapod zoals we die kennen, want er zijn geen flexibele pootjes. Wel is dit microstatiefje ideaal voor compacte reizigers want de pootjes vouwen keurig weg onder de camera zonder dat je de Joby Gorillapod Micro Tripod hoeft te verwijderen. Hij kan 250 gram dragen en dat is voldoende voor de meeste ultracompactcamera's zoals bijvoorbeeld de Panasonic Lumix FT- en SZ-modellen, de Olympus VH- en TG-camera's en veel actioncams zoals een GoPro Hero.

Joby Gorillapod 1K kit

Joby Gorillapod 1K kit

Joby GorillaPod 1K/Hybrid en 1K kit/Hybrid

Van een geheel andere orde is de Joby 1K Gorillapod/Hybrid, want die kan maar liefst 1 kilo dragen. Hij kan camera's aan die wat groter en zwaarder zijn, zoals een Olympus XZ, een Nikon P900 of een Canon PowerShot G5. Zelfs lichte instap dslr-modellen kun je gebruiken op een Micro Hybrid, mits je er geen telelens op zet in verband met de balans. Maar een Nikon D3400 of Canon EOS 1300D met standaardzoom is echt geen probleem. Ideaal voor stevige zoomcompacten en instap dslr-modellen.

Dankzij de flexibele pootjes kun je de Joby GorillaPod 1K/Hybrid gemakkelijk aan een fietsstuur of een boomtak bevestigen, wat handig kan zijn bij fotograferen met lange sluitertijden. Of om bijvoorbeeld een flitser off-camera te kunnen gebruiken. Het balhoofd met snelkoppeling zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk je camera kunt wisselen.

Joby Gorillapod 3K Kit

Joby Gorillapod 3K Kit

De Joby GorillaPod 3K en 3K kit/SLR-Zoom

De Joby Gorillapod 3K en 3K Kit zijn echt stevige jongens met een draagvermogen van maar liefst 3 kilo. Hier kun je dus probleemloos een dslr van het niveau Nikon D7300 of D500 op kwijt met een mooi objectief, of een Canon EOS 7D, EOS 6D of een Fuji X-T2. Zelfs is een wat grotere videocamera geen probleem. Een Canon Legria bijvoorbeeld, of een JVC Everio. Dankzij de 25 centimeter lange poten en het hoge draagvermogen is de Joby 3K namelijk zeer stabiel en het balhoofd heeft een snelkoppelingsplaatje met ingebouwde waterpas om de boel perfect recht te kunnen zetten.

Joby Gorillapod 5K Kit

Joby Gorillapod 5K Kit

Joby Gorillapod 5K / 5K kit

Ten slotte de Joby Gorillapod 5K en 5K Kit/Focus, deze twee zijn bedoeld voor de echt veeleisende fotograaf die een uitrusting tot 5 kilo kwijt wil. Deze robuuste en zeer stabiele Joby GorillaPod 5K of 5K Kit/Focus is 29 centimeter hoog en je kunt hem combineren met het Joby Ballhead 5K, dat eveneens 5 kilo kan dragen. Vouw je Gorillapod om een hek en zet je EOS 7D, Nikon D750 of Sony SLT-A99 met pro-objectief veilig stabiel. Eventueel kun je er zelfs een middenformaat camera op kwijt, want dankzij een verloopadapter is een 3/8-inch statiefschroefmaat bruikbaar. Dus een Pentax 645D of Hasselblad H5D zijn geen probleem! En ja, hier kun je natuurlijk ook een professionelere videocamera gebruiken zoals een Canon XA, XF of EOS 1DC, of een Sony Nex of FDR 4K model.

Geef een reactie